Valstis, ar kurām Amerikas Savienotajām valstīm uzturēt labas attiecības nav bijis viegli

Šī valsts daudziem asociējas ar tās izceltajām demokrātiskajām vērtībām un diplomātiju. Tomēr ir valstis, ar kurām Amerikas Savienoto valstu līderiem gadu gaitā nav izdevies atjaunot vai no jauna izveidot diplomātiskas attiecības.

Amerikāņu diplomātijas saknes vēsturē rodamas jau tad kad, Bens Franklins, Amerikas Savienoto valstu pirmais diplomāts, palīdzēja 13 kolonijām izveidot oficiālas attiecības ar Franciju 1778. gadā. Savukārt starp nācijām, kuras pirmās izveidoja diplomātiskas attiecības ar Amerikas Savienotajām valstīm bija Nīderlande (1782), Spānija (1783), Lielbritānija (1785), Krievija (1809).

Amerikas Savienotās valstis uztur diplomātiskas attiecības teju ar lielāko daļu pasaules valstu, tomēr Irāna, Ziemeļkoreja un Butāna nav starp tām. Amerikas Savienoto valstu attiecības ar Irānu sabruka pavisam 1980. gadā, kad studenti no Irānas iebruka Amerikas Savienoto valstu vēstniecībā Irānā un par ķīlniekiem sagrāba 52 amerikāņus.

Tikmēr Amerikas Savienoto valstu attiecības ar Ziemeļkoreju nekad nav bijušas nedz ciešas, nedz draudzīgas. Turpretī Butānai nekad nav bijušas oficiālas attiecības ar Amerikas Savienotajām valstīm un tam par iemeslu pat nav bijusi asins izliešana, to veidošana vienkārši nav bijusi šīs valsts interesēs.

Tomēr arī ar valstīm, ar kurām amerikāņiem ir oficiālas attiecības, ne vienmēr ir viegli gājis. Piemēram, ar Vāciju attiecību saites tika sarautas gan Pirmās pasaules kara laikā, gan Otrajā pasaules karā. Un tikai gadu laikā valstu līderi ir centušies tās atjaunot.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17600203sec.