Pasaulē jau 12.gadu dažādās pilsētās norisināsies kailu vides aktīvistu velobrauciens

Arī šogad tuvojas par jau tradīciju kļuvušais pasākums, kad ielās dosies kaili riteņbraucēji teju 70 pilsētās, dažādās pasaules malās, lai vienotos Kailo velobraucienā, kas ir kā vides aktīvistu protests pret "automašīnu kultūru", pasaules atkarību no naftas un citiem neatjaunojamiem enerģijas avotiem, kā arī aizstāvot riteņbraucēju tiesības.

Šī protesta akcija cilvēku atsaucību nav zaudējusi visus 12 gadus, kopš tā pirmoreiz tika rīkota! Turklāt, šajā akcijā atbalstu pauž ne tikai tūkstošiem drosminieku, kuri pilsētas ielās dodas kaili, bet ar saviem darbiem arī mākslinieki un mūziķi izsaka atbalstu protestētājiem.

Viens no brauciena vēstījumiem un mērķiem ir parādīt to, cik neaizsargāts no automašīnām ir riteņbraucējs uz ceļa. Tāpat protestētāji uzsver to, ka lielākajā daļā lielpilsētu tiek attīstīta automašīnu satiksme, reizēm pat ignorējot gājēju un riteņbraucēju vajadzības!

Lai piedalītos braucienā, nosacījumi ir vienkārši: tajā var piedalīties ikviens – būdams pilnīgi kails vai nedaudz piesedzies ar apģērbu, ķermeni var izrotāt ar krāsām, veidojot zīmējumus, rakstot lozungus. Ja seju nevēlas atklāt, tad droši var izveidot sev krāšņu masku. Tomēr, lai arī šis ir kā protesta akcijas brauciens, tā dalībnieki nevar aizmirst par drošībai nepieciešamajiem aksesuāriem priekš riteņbraucējiem!

Tāpat brauciena organizētāji lūdz gan uz protesta norises vietu ierasties apģērbtiem un, prom dodoties, arī piesegt miesu ar apģērbu – kailiem esot vien protesta brauciena laikā, lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem ar amatpersonām.

Lielākajā daļā pilsētu, kur notiks šis brauciens, dalībnieki ir aicināti nebaidīties, piemēram, no lietus un tāpat piedalīties Kailo velobraucienā, turpretī dažas pilsētas piedāvā arī citu datumu braucienam, ja gadījumā laiks ir, viņuprāt, akcijai neatbilstošs. Tāpēc katrs interesents ir aicināts sekot līdzi informācijai pilsētā, kuras rīkotajā braucienā dosies.

Daži no datumiem, kad tiks rīkots Kailais velobrauciens dažādās pasaules vietās:

Londonā, Apvienotā Karaliste – 10. jūnijs

Edinburga, Skotija – 10. jūnijs

Korka, Īrija – 10. jūnijs

Saloniki, Grieķija – 10. jūnijs

Helsinki, Somija – 12. jūnijs

Brisele, Beļģija – 17. jūnijs

Amsterdama, Nīderlande – 1. jūlijs

Vairāk informācijas par to lasi šeit: worldnakedbikeride.org

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.94993711sec.