Cilvēka un dabas faktoru apdraudētas unikālas pasaules vietas - 1. daļa

Pasaulē ir ļoti daudz unikālu vietu, kas glabā daudzas vēstures notikumu liecības, tās bagātības. Tomēr tās ir apdraudētas gan dažādu dabas norišu dēļ, gan cilvēka rīcības – bruņoti konflikti, laupīšanas, tūrismu plūsmas, ūdens un vēja erozijas – tas viss ietekmē šo vienreizējo vietu pastāvēšanu!

Petra, Jordānija

Petra ir sena un arheoloģiska pilsēta Jordānijā. Visā pasaulē Petra ir pazīstama ar tās unikālo akmens griezuma arhitektūru! Tikpat unikāla un neparasta ir arī pilsētas ūdens cauruļvadu sistēma. To apdraud gan plūdi, mitrums, iežu noslīdējumi, kā arī cilvēks pats, veicot laupīšanas, kā arī arvien augošais masu tūrisms uz šo vietu! 

Foto: Pixabay.com

Svētās Katrīnas klosteris, Ēģipte

Svētās Katrīnas klosteris atrodas Ēģiptē, Sīnaja kalnā un ir ievērojams ar to, ka ir vecākais klosteris pasaulē, kur joprojām dzīvība nav zudusi un nav kļuvis vien par apskates objektu! Tomēr tas ir arī ļoti pieprasīts no tūristu puses, kas savukārt apdraud klosteri. Tāpat arī būvniecība un transports ir uzskatāmi par draudiem šī klostera pastāvēšanai un veiksmīgai tā vēstures vērtību saglabāšanai!

Foto: Pixabay.com

Jērika, Palestīna

Balstoties uz UNESCO datiem, Jērika ir pasaulē viena no visvecākajām pilsēta, kā arī tā atrodas pat 258 metrus zem jūras līmeņa! Šī vieta atrodas sliktā stāvoklī, līdz ar to kavē, piemēram, lauksaimniecības attīstību, ceļu būvniecību un ne tikai.

Foto: Flickr.com

Ebla, Sīrija

Eblu mūsdienās mēdz dēvēt arī Telmardihu. Pilsēta ar gadu tūkstošiem gadu garu vēsturi savu uzplaukumu piedzīvoja 2500. gadā p.m.ē., kad tur tika uzbūvēta pirmā pils! Šī unikālā vieta mūsdienās cieš no militārajiem konfliktiem, laupīšanām, kas apdraud tās ievērojamību un vēstures liecības, kas tur atrodas.

Foto: Flickr.com

Zabida, Jemena

Šī piekrastes pilsēta no 13. līdz 15. gadsimtam bijusi Jemenas galvaspilsēta. UNESCO dati vēsta, ka pilsēta ievērojama ar vislielāko skaitu ar mošejām visā Jemenā, proti, kopā 86 lūgšanu nami! Savukārt kopš 2015. gadā Jemenā izcēlās pilsoņu karš, Zabida un citas pilsētas ir iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Foto: Flickr.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14443517sec.