Iedvesma ceļojumam - Portugāles dienvidi (VIDEO)

Iekārtojusies Eiropas tālākajā dienvidrietumu krastā, Portugāle patiesi izstaro brīvību, kas tik ļoti piedien pasaules malai. Saulainās dienvidu pludmales uzrunā saules un atpūtas tīkotājus, savukārt rietumu krasts vilina tos, kas alkst okeāna viļņu spēka un mazliet vēja matos. Mazi piejūras zvejnieku ciematiņi apbur ar savu mieru un tradicionālo dzīves ritējumu.

Savukārt lielpilsētas paliek atmiņā ar haotisko ieliņu labirintiem, sarkano dakstiņu jumtiem, līdz vēlai naktij pārpildītiem restorāniņiem un fadu dziesmu liegajām skaņām. Fadu skumjas tad itin labi kliedē salda portvīna malks. Bet nākamajā rītā ceļš atkal ved tālāk - uz senu cietokšņu drupām, ekscentriskām pilīm, Duoro upes vīna ielejām vai neparastām dabas takām. Tas viss padara Portugāli par neaizmirstamu ceļojumu galamērķi, stāsta Jēkaba ceļojumi.

Portugāle atrodas Ibērijas pussalas rietumu daļā un robežojas tikai ar Spāniju - ziemeļos un austrumos. Tāpat Portugālei ir gara Atlantijas okeāna krasta līnija rietumos un dienvidos, ko izmantot steidz visi sērfošanas piekritēji. Papildus kontinentālajai teritorijai Portugāle ietver Azoru salu arhipelāgu un Madeiras salu, kas ir autonomi valsts reģioni.

Svarīgākās Portugāles ekonomikas nozares ir vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, transports, viesnīcu un ēdināšanas pakalpojumi, valsts pārvalde, aizsardzība, izglītība, veselība un sociālie pakalpojumi un rūpniecība.

Portugāles galvenie eksporta partneri ir Spānija, Francija un Vācija, un tās pašas valstis ir arī galvenie importa partneri.

Portugālē dzīvo vairāk nekā 10 miljonu iedzīvotāji, no kuriem lielākā daļa ir portugāļi (gandrīz 97%).  Lielākās minoritātes ir emigranti no bijušajām Portugāles kolonijām (galvenokārt Brazīlijas un Āfrikas kolonijām), kā arī ukraiņi.

Portugāles lielākās aglomerācijas ir Lisabona, Porto, Braga, Aveiru un Koimbra.

Lūk, iedvesmai video no sērfošansa nometnes Portugāles dienvidu daļā - Faro apgabala pilsētas Lagosas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39906502sec.