Piecas vietas no kurām, drošības dēļ, jāizvairās Filipīnās

Lai arī līdz Latvijas medijiem informācija par Filipīnās notiekošajiem konfliktiem īsti nav atnākusi, tas neizslēdz faktu, ka Filipīnās šobrīd aktīvi uzdarbojas islāma radikāļi jeb "Daesh" ideju atbalstītāji. Tāpēc, ja plāno doties uz Filipīnām vai kādu valsti to tuvumā – izlasi, kur Filipīnās ir bīstamās zonas.

Uzreiz jāsaprot – ka Filipīnas pašas par sevi netiek uzskatītas par bīstamu valsti, tomēr daļā tās teritorijas norisinās cīņas starp valsts spēkiem un islāma radikāļiem. Pārējā valsts daļā un tai piederošajās aptuveni 7000 salās iedzīvotāji un tūristi var justies droši. Vismaz tikpat droši, cik jebkur Eiropā.

Maravi (Marawi) pilsēta

Šajā kalnainajā pilsētā tiek ziņots par to, ka dzīvību cīņās zaudējuši vismaz 275 islāma cīnītāji un 60 karavīri. Cīņas norisinās kopš 23.maija un šobrīd neviens precīzi nevar pateikt kad tās beigsies. Pilsētā notiekošais licis vismaz 200 000 iedzīvotājiem pamest savas mājas, kas šobrīd lielā mērā ir iznīcinātas.

Jolo province

Šajā salā radikālā islāma piekritēji ir vairākas reizes nolaupījuši tūristus un atpūtniekus, lai pēcāk pieprasītu izpirkuma naudu. Aptuveni 400 cilvēku liela grupa izmanto šo provinci kā bāzes staciju savām operācijām, jo arī vietējā vara un iedzīvotāji palīdz īstenot nolaupīšanas, lai saņemtu daļu no izpirkuma naudām. Pieeja ūdenim ļauj izmantot ātrumlaivas, kas ļauj ātri vien aizbēgt ar nolaupītajiem tūristiem. Šobrīd tie tūristi, kas uzturas provincē, regulāri algo sev eskorta servisu.

Bazīlijas (Basilian) province

Šajā salā, kas ir netālu no Jolo, norisinās kas līdzīgs, jo šo salu arī izmanto kā "bāzes staciju" dažādām teroristiskām operācijām. Pati salas centrālā vieta – pilsētiņa Isabele tiek uzskatīta par drošu, bet pārējā salas daļa – ne.

Kotabato (Cotabato) province

Šajā Filipīnu daļā musulmaņi par vietas autonomiju un pieejamajiem resursiem cīnījušies jau gadu dekādes, tomēr ikdienā tas nerada vardarbību vai konfliktus. 2014.gadā provinces vadītājs parakstīja miera līgumu ar Filipīnu valdību un šobrīd tiek strādāts pie dalītas autonomijas plāna. Tomēr ik pa laikam vēl arvien kas "noiet greizi" jeb norisinās cīņas. Vēl nesen radikālu ideju atbalstītāji izprovocēja cīņas ar vietējiem karavīriem, kas noveda pie vismaz 43 radikāļu nāvēm. Un šādās cīņās viegli "pa vidam" var trāpīties arī kāds tūrists.

Manilas metropole

Lai arī, kā jau minējām, Filipīnas netiek uzskatītas par nedrošu galamērķi – izņemot vietas, kuras šeit minētas, daļas no Filipīnu galvaspilsētas Manilas teritorijas tiek iekļauta dažādos topos kā bīstamas, kas noved pie tā, ka arī pati galvaspilsēta nokļūst nedrošāko pilsētu sarakstos. Lai arī noziegumu līmenis pēdējos gados ir samazinājies, tūristi "šad tad" tāpat iekļūst noziegumos – un vietējo cīņās. Tāpēc gudrākā lieta, ko darīt Manilā – izvairīties no vazāšanās apkārt pa naktīm, īpaši tumšās ielās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15270495sec.