Gleznaini galamērķi laiskai un aktīvai atpūtai divatā

"Latvia Tours" apkopojusi dažus – gan zināmus, gan mazāk populārus atpūtas galamērķus ar gleznainām ainavām visā pasaulē, kuros pāriem nodoties kā laiskai, tā arī aktīvai atpūtai. Specifiskās dabas dēļ šīs vietas var kalpot arī par iemeslu neaizmirstamām kāzu/medusmēneša fotogrāfijām.

Kerala, Indija

Keralas štats atrodas Indijas dienvidrietumu piekrastē – zemes joslā, kas stiepjas starp kalniem austrumos un Arābijas jūru. Tas ir tropu krasts, kanālu un ezeru izrobots.  Vie-tai raksturīgs maigs klimats, plašas pludmales ar mierīgiem ūdeņiem. Visapkārt plešas arī smaragdzaļas tējas plantācijas, daudzveidīga fauna, ūdenskritumi. Vietējie iedzīvo-tāji lepojas ar bagātām kultūras tradīcijām, vēstures un arhitektūras pieminekļiem. Atpūtnieki šeit izbauda arī  eksotisku virtuvi. Pateicoties dabai un kultūras tradīcijām, Keralu mēdz dēvēt par dievu, maģijas un garšvielu zemi, nereti to sauc arī par "para-dīzi Zemes virsū".

Kerala populāra ar ajūrvēdas kūrēm, kur to praktizē pēc vairākus gadsimtus senām tradīcijām. Pludmales ar neskarto dabu un masāžu procedūrām būs piemērotas atpūt-niekiem, kas vēlas smelties enerģiju un atjaunoties. Vēstures cienītājiem patiks arī senas svētnīcas, kur iespējams nodoties meditācijai.

Kerala ir viens no sociāli attīstītākajiem štatiem Indijā ar zemāko bērnu mirstību un garāko vidējo dzīves ilgumu valstī. Tas ir arī  tīrākais štats Indijā.

Kapri sala, Itālija

Šī mazā vulkāniskās izcelsmes sala, kas atrodas netālu no Neapoles, daudziem asociējas ar romantisko "Stāstu par Sanmikelu", kurā ārsts un rakstnieks Aksels Munte apraksta, kā, klejojot pa pasauli laimes meklējumos, piestājis tieši Kapri salā, kur beidzot radis piepildījumu. Aksela Muntes villa viens no tūrisma objektiem salā, kas pieejams apskatei, tāpat obligāts apskates objekts ir Sanmikelas baznīca.

Sala pazīstama ar pasaulē slaveniem skatiem, aizraujošām pārgājienu takām, kas ceļiniekus ved gar pasakainām pludmalēm un noslēpumainām grotām. Pie saulainiem laikapstākļiem  ieteicams apskatīt Zilo Grotu - alu, kurā var nokļūt ar laivu no jūras puses un skatīt dabas brīnumu - zaigojošo zilo gaismu. Pateicoties gleznainajām piek-rastes ainavām, šajā salā savulaik atpūtušies pat Romas imperatori. Arī mūsdienās šo salu savu vasarnīcu iekārtošanai izvēlas pasaulē slavenas personas.

Salas apmeklētājiem noteikti iesakāms nobaudīt kaktusu saldējumu, slavenās itāļu augļu sulas vai glāzīti „Limoncello".

Maču - Pikču, Peru

Šī senā inku pilsēta Peru ir viena no visapmeklētākajām pasaules aizsargājamām terito-rijām, ko ikviens var atpazīt pēc apzaļojušiem kultūras pieminekļiem. Ik gadu šo noslē-pumiem tīto vietu apmeklē simtiem tūkstošu tūristu - Dienvidamerikā šis nomaļais dabas un cilvēku radītais brīnums ir viens no populārākajiem atpūtnieku un vēstures cienītāju galamērķiem. Vēsturnieku pieļauj, ka vēsturiski Maču Pikču bija mītnes vieta priesteriem, augstajām amatpersonām, amatniekiem un kalpiem, kā arī jaunavām (sauktas "mamacunas"), kas labprātīgi izvēlējās ziedot savu dzīvi Saules dievam.

Tūristiem iesaka iegriezties arī Činčero ciematā - inku arheoloģiskajā kompleksā, kas atrodas 3780 metrus virs jūras līmeņa. Tajā ikviens atpūtnieks var iemācīties tradicio-nālo aušanas tehniku - šis ciems ir slavens ar augstākās kvalitātes vilnu un dabīgajām krāsošanas metodēm.

Savukārt nostāk, Marasā, kas atrodas 3375 metrus virs jūras līmeņa, apskatei pieeja-mas slavenas koloniālā laikmeta sāls terases. Noteikti jāpaviesojas arī Oļjantaitambo, kas ir seno inku svētvieta. Tajā atrodas Saules templis, kura celtniecību pagātnē pārtrauca pilsoņu kari.

San Kampa (Makgadikgadi parks), Botsvāna

Šo vietu dēvē par vienu no romantiskākajām visā plašajā Āfrikas kontinentā. Tā ir īpaša ar milzīgiem "sāls ezeriem" – ikdienā sausu savannu, kas ilgstošu lietus periodu  laikā  piepildās ar ūdeni un piesaista savvaļas zvērus – tādus kā zebras, flamingi un citi. Dažkārt flamingi ierodas bariem, ko tūristiem ir interesanti novērot. Ikdienā, šķiet, šī vieta nav piemērota dzīvošanai, kas mainās lietus periodu laikā. Sāls virskārtas, kas pārklāj zemi dēļ, te paceļas galvenokārt tuksneša augi – tostarp baobabi, ko tik simbo-liski A. de Sent-Ekziperī aprakstīja grāmatā "Mazais princis".

Atpūtnieki var palikt San Kampa nometnē, kur visapkārt slejas baltas, romantiskas marokāņu stila teltis, kopsummā ar kopējo safari atmosfēru un tuksneša palmām piedodot vietai maģisku raksturu. Vietas ģeogrāfiskais izvietojums ļauj arī vērot neaiz-mirstamus saulrietus un saullēktus, bet Āfrikai raksturīgais klimats vilina naktis pavadīt, veroties zvaigžņu lietū.

Kurševela, Francija

Uz Kurševelu jādodas miera un atpūtas svaigā kalnu gaisā meklējumos. Zaļa zāle, putnu dziesmas un Alpu kalnu ainavas - tas viss ir par Kurševelu vasarā.  Skaistā daba ir lieliski piemērota nesteidzīgam piknikam, laiskai diendusai vai saulainās dienās - saules peldēm un pastaigām. Vairāk aktīvas atpūtas cienītājiem patiks pastaigas kalnos, rite-ņbraukšanas iespējas, kā arī, piemēram, makšķerēšana kādā no apkārtesošajiem eze-riem.  Ekstrēmas atpūtas cienītāji novērtēs lidojuma no kalna ar izpletni iespēju. Tāpat atpūtai pieejams boulings, kinoteātris un bagātīga naktsdzīve.

Savukārt ziemas sezonā šis galamērķis kļūst par vienu no Eiropā lielākajiem slēpošanas kūrortiem, kas labpatiks ziemas aktivitāšu cienītājiem un vilinās ar sniegotu kalnu aina-vām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.47181892sec.