Populārākās Eiropas «tūristu lamatas» un to labākās alternatīvas - 1.daļa [1]

Katrā zemē ir vietas, kas laika gaitā ir kļuvušas par tādām kā šīs valsts vizītkartēm, par “noteikti jāredz” objektiem. Tomēr, ka saka gudrs mūsu priekšgājēju teiciens “Kas par daudz, tas par skādi”, un attiecībā uz šīm vietām tas ir pilnībā patiess. Nozīmīgās vietas, kuras sākotnēji arī bija interesantas, romantiskas, ar īpašu stāstu un auru apveltītas, tagad pārmērīgās tūristu plūsmas un komercializācijas rezultātā diemžēl zaudējušas lielu daļu savas kādreizējās burvības, un kuru apmeklējums var ceļotājiem sagādāt vilšanos. Tādēļ, lai pasaudzētu jūsu laiku, naudu un nervus, šajā rakstā esam apkopojuši ceļojumu ekspertu padomus par to, kuras ir populārākās šāda veida “lamatas” Eiropā, un kādas būtu labākas alternatīvas līdzīgu emociju gūšanai.

Mona Liza, Parīze, Francija

Pasaulslavenā Leonardo da Vinči darba oriģināls patiesībā ir maziņa, tumša, pirmajā brīdī pat necila glezniņa. Turklāt jums nebūs iespēju netraucēti pie tās pakavēties ilgāk, lai mēģinātu sajust viņas hipnotizējošā skatiena maģiju, jo realitātē jums būs burtiski ar elkoņiem jālaužas cauri pūlim, lai uzmestu viņai kaut īsu skatienu. Luvras muzejs ir nenovērtējamu dārgumu krātuve – apskatiet un novērtējiet tos!

Venēcijas gondolas, Itālija

Brauciens ar gondolu pa Venēcijas kanāliem, uz kādu jūs uzstājīgi mēģinās pierunāt par godu tūristiem speciāli saposti jaunekļi, ir ļoti dārga un nepavisam ne oriģināla tūristu atrakcija. Tā vietā labāk nopērciet “upju tramvaju” dienas biļeti un vizinieties pēc sirds patikas, vai rīkojieties līdzīgi vietējiem – izmantojiet daudz lētākos traghetto, kas būtībā ir tās pašas gondolas, tikai vienkāršāk iekārtotas, un kuras vietējie izmanto, lai pārceltos pāri kanāliem.

Čurājošais puisēns, Brisele, Beļģija

Var tikai minēt, kādēļ šī maziņā figūriņa, kas attēlo zēnu, kārtojot dabiskās vajadzības, ir izpelnījusies tādu milzu popularitāti, jo racionālā saprātā balstīta skaidrojuma tam nav. Ja nu patiešām nespējat iztikt bez tamlīdzīgiem skatiem, aizejiet turpat netālu pie čurājošās meitenītes – tur vismaz nebūs jāgrūstās pūlī.

Pizas šķībais tornis, Itālija

Vai jūs ar tādu pašu degsmi skrietu aplūkot jebkuru citu šķību torni vai savādāku arhitektonisku neveiksmi, ja tam nebūtu slavenā Pizas torņa “birkas”? Diez vai. Un arī šī izteikti komercializētā, vienmēr tūristu burzmas pārņemtā atrakcija nav jūsu apmeklējuma vērta. Tā vietā labāk aizbrauciet uz burvīgo, labi saglabājušos Toskānas viduslaiku arhitektūras pērli Sandžimiāno, kam līdz šim kaut kā izdevies izvairīties no tūristu pārapdzīvotības.

Eifeļa tornis, Parīze, Francija

Eifeļa tornis, neapšaubāmi, ir viena no Parīzes ikonām, kam noteikti jābūt jūsu ceļojuma fotogrāfijās, taču nepavisam nav saprātīgi iztērēt ne mazumu laika un naudas, lai izstāvētu garās rindas un beidzot nokļūtu tur augšā. Pilsētas panorāmu lieliski var apskatīt, piemēram, no ekskluzīvā universālveikala Printemps jumta terases, vai Svētas sirds baznīcas kalna, turklāt tad jūsu fotogrāfijās neiztrūks arī galvenais “varonis” – pats Eifeļa tornis.  

Mazā nāriņa, Kopenhāgena, Dānija

Tā ir patiešām neliela (aptuveni 1,2 metrus augsta), mīlīga figūriņa, bet diemžēl visu H.K.Andersena pasakas apcerīgo noskaņu izgaisina nemitīgi klātesošie tūristu pūļi, kas drūzmējas apkārt, lai uzņemtu obligātos foto. Paši dāņi visā nopietnībā apgalvo, ka vajadzīga liela veiksme, lai tiktu pie nāriņas fotogrāfijas bez to apkampuša japāņu tūrista kadrā. Toties tikai kādas pusstundas brauciena attālumā no Kopenhāgenas ir brīnišķīgs, oriģināls un bagātīgs Lusianas modernās mākslas muzejs, kur bez pastāvīgajām kolekcijām un aktuālām izstādēm un performancēm apskatāms ar skulptūru dārzs ar 60 iespaidīgām skulptūrām, turklāt tas viss – jūras krastā ar skatu uz pretējā pusē esošo Zviedriju.  

Blanerijas akmens, Īrija

Leģenda vēsta, ka, noskūpstot šo savādo klinšu veidojumu, cilvēks iegūs veiksmi, laimi un nez kādus vēl labumus. Par to gan stipri jāšaubās, toties kāda infekcijas slimība ir vairāk ticama iespējamība. Tā vietā labāk dodieties kārtīgi izstaigāties pa Clogheenmilcon dabas parka taku, kas ved cauri tāda paša nosaukuma mitrājiem un purviem, kur reiz atradies no ledus laikmeta saglabājies ezers.

Edinburgas pils, Skotija

Visai virspusējais un viduvējais vēstures atspoguļojums par 22 eiro vērto ieejas biļeti ļoti daudziem ir licis vilties. Šī ir tā reize, kad ieteicams ietaupīt naudu, un labāk doties pastaigā pa Karalisko jūdzi, kas savieno divas pilis – jau pieminēto Edinburgas un Holiroudhauzas.      


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Guntis 08/11/2017 21:27 Piebildīšu, ka Parīzi "no putna lidojuma" tikpat labi var apskatīt arī no Monparnasa debesskrāpja - tas ir tas lielais melnais tornis, ko var redzēt tālumā, skatoties no Eifeļa torņa pakājes.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16254997sec.