Latvijas pilsoņiem vairs nebūs nepieciešama Kataras vīza

Tuvajos Austrumos atrodošā Katara sākot no trešdienas atcēlusi vīzas 80 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas, vēsta ārvalstu mediji.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, 33 dažādu valstu, pārsvarā Eiropas Savienības, pilsoņiem vairs nebūs jāiegādājas vīza un viņi varēs Katarā uzturēties līdz pat 90 dienām. Savukārt pārējām 47 valstīm, kurās ietilpst tādas valstis kā ASV un Lielbritānija, būs atļauts uzturēties Katarā līdz 30 dienām - ar iespēju lūgt uzturēšanos paildzināt līdz 60 dienām. Lai iebrauktu Katarā, turpmāk būs nepieciešama tikai derīga pase. Ar Identifikācijas karti valstī nebūs iespējams ieceļot.

Kataras atbildīgie dienesti vēsta, ka likuma izmaiņas spēkā stājušās to izziņošanas brīdī.

"Katara tagad ir visatvērtākā valsts reģionā," komentējot jauno bezvīzu režīmu sacījis Kataras Tūrisma aģentūras vadītājs Hasans al Ibrahims. "Mēs ar prieku aicinām viesus atklāt mūsu slaveno viesmīlību, kultūras mantojumu un dabas bagātības."

Šis solis gan varētu būt saistīts ar to, ka jau jūnijā Kataras kaimiņos esošās valstis - Ēģipte, Saūda Arābija, Bahreina un AAE paziņoja par Kataras izolēšanu, saraujot diplomātiskās un ekonomiskās saites ar Kataru. Valsts tiek apsūdzēta iespējamā teroristu atbalstīšanā, kā arī pārāk tuvu attiecību uzturēšanā ar Irānu. Par iespējamām Kataras darbībām medijiem izteicies arī ASV prezidents Donalds Tramps. Katara gan visas šāda veida apsūdzības ir noraidījusi.

Katara ir bagātākā valsts pasaulē pēc iekšzemes kopprodukta uz vienu iedzīvotāju. Valsts teritorijā atrodas pasaulē trešie lielākie dabasgāzes krājumi, kā arī ievērojami naftas krājumi. Pēc 2013. gada datiem Katarā dzīvoja 1 903 447 iedzīvotāji, nepilsoņu skaits pārsniedza 85% no kopējā iedzīvotāju skaita.

Lielākā daļa imigrantu bija no Indijas (24%), Nepālas (16%), Filipīnām (11%), Bangladešas (5%), Šrilankas (5%), Pakistānas (4%). Katarā dzīvoja arī 13% imigrantu no citām arābu valstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12074304sec.