Pietrūkst adrenalīna? Meklē to šajās vietās!

Cilvēki ir dažādi - kāds nevar iztikt nevienu nedēļas nogali bez ballītes, kāds - bez iemīļotās futbola komandas spēles. Savukārt citi - bez adrenalīna devas. Bet kurp doties, ja esi jau izbraucis ar Siguldas "Zērgli", nolecis ar gumiju no trošu vagoniņa un piedzīvojis visu pārējo, ko Latvija sniedz adrenalīna meklētājiem?!

Īsti adrenalīna cienītāji meklē arvien jaunas un nebijušas idejas, kas ļautu piedzīvot spilgtas emocijas! Lielākoties trakākais, kam cilvēki ļaujas ir lēkšana ar gumiju, braukšana ar laivu pa krāčainu upi vai lēkšanas ar izpletni, bet vai ir kas tāds, ko nav izmēģinājis katrs otrais Pasaules iedzīvotājs?

Kāpiens vulkānā

Lai arī šis vulkāns šobrīd nav aktīvs, tomēr ceļojums uz zemes centru izklausās krietni vien vilinoši. Pēc 3 kilometru gara pārgājiena uz krāteri, īpaši veidots lifts ieved interesentus krāterī. Lieliska iespēja apskatīt vulkāna iekšieni, apbrīnot kaleidoskopiskās krāsas un unikālos klinšu veidojumus.

Neierasts trošu nobrauciens

Ja parasti trošu nobrauciens ir mierīgs un ļauj baudīt skaistās ainavas, tad šis tāds noteikti nebūs. Strauji kritieni, 360° loki un citi amerikāņu kalniņu cienīgi pārbaudījumi sagaidīs tos, kuri viesosies īpaši izveidotos atrakciju parkos "Treetop Crazy Rider" Austrālijā vai "Rattlesnake" Floridā, ASV.

Brauciens ar vienriteni

Iedomājoties par vienriteni, pirmais prātā iešaujas – cirks, bet šoreiz tas ir kas daudz sarežģītāks. Ekstrēmākie riteņbraucēji savus divriteņus ir nomainījuši pret vienriteņiem, tomēr vide paliek ierastā – kalni. Protams, pirms došanās braucienā pa kalniem ar vienriteni, būtu nepieciešams iegūt zināmu pieredzi un praktiskās iemaņas.

Jaunums sērfotājiem un snovbordistiem

Alternatīva lielajiem viļņiem vai sniegotajām kalnu galotnēm ir tuksneša smiltis. Namibas tuksnesis Namībijā ekstrēmo sporta veidu cienītajiem piedāvā iespēju izbaudīt vienas no augstākajām smilšu kāpām pasaulē. Tuksneša skatus gan vislabāk ieteicam baudīt atrodoties kāpu augšgalā, jo nobrauciena laikā iespējams sasniegt teju 120 km/h lielu ātrumu, tādējādi lielākā uzmanība varētu tikt veltīta balansēšanai, nevis skatu baudīšanai.

Izaicinājums pilsētvidē

Asas izjūtas iespējams iegūt ne tikai pie dabas. Lai saņemtu adrenalīna sajūtu, nepieciešams tikai paskatīties uz pilsētas augstākajām vietām, vēl vairāk – uzkāpt to augstākajos punktos. Iespēju pastaigāt pa īpaši piemērotiem pastaigu laukumiem vairākus simtus metrus virs zemes piedāvā vairākās pasaules augstākās celtnes, piemēram, CN Tower Kanādā un Auckland Sky Tower Jaunzēlandē.

Augstuma varā

Bailes no augstuma ir visai bieži sastopama parādība, īpaši vietās, kas nemaz nav paredzētas pastaigām. Viena no šādām vietām ir Ķīnā, kur ir izveidota pastaigu laipa gar kādas klints malu. Taka ved uz pasaules nomaļāko tējas namiņu, kurš atrodas vairāk kā 2000 metru augstumā. Pārbaudīt savas bailes līdzīgā vietā var arī tepat Eiropā – Spānijā, kur taka piedzīvojusi vērienīgu atjaunošanu 2015.gadā.

Zemūdens piedzīvojums

Nolaižoties no lieliem augstumiem, piedzīvojumu meklētājus sagaida neaptveramie okeāna plašumi. Neskaitāmas tūristu iecienītas vietas dod iespēju iepazīties ar zemūdens dabu, tomēr īpašas zemūdens alas ir sastopamas tikai dažviet. Labākas vietas, kur aplūkot šādas alas ir Lady Elliot Island Austrālijā un The Corridor Meksikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15025187sec.