Vai zini cik lielu dzeramnaudu jāatstāj dažādās valstīs?

Dzeramnaudas atstāšana nekad nav bijis kas obligāts - tomēr vairumā gadījumu, par labu apkalpošanu viesi pasakas - un pasakas finansiāli. Tas garantē to, ka cilvēks, kas jūs apkalpo, nopelna - tātad būs labākā garstāvoklī un arī nākamreiz apkalpos jūs labi un ar smaidu.

Tāpat, nereti darba devēji jau rēķinās, ka dažādās, ar visiem saistītās profesijās, tiks atstātas dzeramnaudas - līdz ar to, maksā mazākas algas saviem darbiniekiem. Piemēram, Amerikas Savienotajās valstīs, kur ierasts atstāt par 20% no rēķina summas kā dzeramnaudu, viesmīļiem tiek maksāta minimālā iespējamā alga - un bez dzeramnaudām tie nevarētu nemaz izdzīvot.

Vai zināji, ka Kanādā no katra viesmīļa, kurš apkalpo galdiņu ar rēķinu virs 100 Kanādas dolāriem, tiek iekasēts 8% nodoklis? Tas sanāk, ja neatstāj dzeramnaudu, kas lielāka par 8% - viesmīlis reāli samaksā par Tavu ēdienu. Nu, vismaz daļēji... Kanādā ierasts atstāt 15-20% no rēķina summas, 5-10%, ja apkalpošana bijusi slikta, bet 25% - ja apkalpošana bijusi lieliska.

Savukārt Francijā, ierasts atstāt 1 eiro par katriem 20 eiro rēķinā. Tāpat viens vai divi eiro pienākas istabenei vai viesnīcas šveicaram par taksometra izsaukšanu.

Tajā pašā laikā Ķīnā dzeramnaudu neatstāj teju nekur - šāds žests varētu radīt aizvainojumu iestādes īpašniekam, norādot, ka viņš nemaksā saviem darbiniekiem pietiekami. Izņēmums ir augstākās klases viesnīcas, kuras apkalpo rietumu pasaules klientus.

Krievijā, viesnīcās, pasakoties istabenei par viņas darbu, ierasts atstāt 50 rubļus - tos ieliekot pelnutraukā.

Tomēr, kā jau redziet, katrā valstī šī kultūra ir savādāka - un vai zini, cik lielu dzeramnaudu ierasts atstāt valstī, uz kuru grasies doties? Ņem vērā arī to, ka katrā vietā - gan restorānā, gan viesnīcā vai taksometrā - dzeramnaudas apjoms atšķiras.

Ja nē, tad tev palīdzēs "Go Compare" mājaslapas izveidota karte/saraksts "Tip Advisor" ar to, cik daudz katrā pasaules valstī ierasts atstāt dzeramnaudā.

Tomēr - jāņem vērā, ka sarakstā iekļautas tikai lielākās valstis (piemēram, Latvijas dati nav pieejami).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14880013sec.