Vēl vienā pilsētā Horvātijā aizliegts pastaigāties peldkostīmos

Horvātijas vadība turpina cīnīties par to, lai ielās tūristi izskatītos piedienīgi. Nu jau piecos kūrortos paziņots par ierobežojumiem staigāt peldkostīmos un ar kailu ķermeņa augšdaļu ārpus pludmales zonas. Par to raksta Total Croatia News.

Pirmā  pilsēta Horvātijā, kur stājās spēkā aizliegums pastaigāties peldkostīmos un ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu, bija Vodice. Pēc tam tādus pašus noteikumus pieņēma arī Dubrovnikā, Splitā, Makarskas kūrortā un Hvarā.

Kā izteicies Vodices pilsētas padomes prezidents Marins Mikšičs, šāds lēmums pieņemts pēc daudzu vietējo iedzīvotāju un arī pašu tūristu sūdzībām. Tajās teikts, ka vieta, kur sievietes  var  uzturēties, tērpušās bikini, bet vīrieši -  peldbiksēs vai peldšortos, tomēr ir tikai pludmale. Lielākā daļa  Horvātijas iedzīvotāju atzīst, ka nemaz nav patīkami skatīties uz puskailiem cilvēkiem, kuri staigā pa pilsētas ielām un laukumiem, kur atrodas sakrālās celtnes, kā arī municipālie un kultūras objekti.

Hvarā un Dubrovnikā  par parādīšanos pilsētas centrā peldkostīmā var nākties maksāt sodu pat līdz 500 eiro. Vodicē pagaidām par  šādu pārkāpumu pagaidām noteikts tikai brīdinājums. Tiesa, varas iestādes neizslēdz iespēju, ka kaut kad vēlāk šos ierobežojumus, iespējams, mīkstinās vai pat pārskatīs, tomēr drīzumā kūrortu ielās parādīsies arī atbilstoši brīdinājuma uzraksti.

Jau iepriekš TURIZM.RU ziņoja, ka Dubrovnikas vadība tuvāko divu gadu laikā iecerējusi ierobežot tūristu plūsmu līdz 10 līdz četriem tūkstošiem dienā. Šis lēmums saistīts ar to, ka pilsētai pēc tūristu skaita straujā pieauguma nepieciešama rekreācija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38840508sec.