Labi ne vienmēr nozīmē dārgi! Stilīgas naktsmītnes par pievilcīgām cenām - 2.daļa

Jau šā raksta pirmajā daļā sākām iepazīstināt ar dažādās pasaules malās esošām hosteļu tipa naktsmītnēm, kur par saprātīgu cenu iegūstamas ne tikai komfortablas naktsmājas tīrā gultā, bet arī īpašas “odziņas” dizaina, atmosfēras vai papildus pakalpojumu veidolā. Šoreiz – par vēl piecām ļoti pievilcīgām vietām. Un ar prieku jāsaka, ka šādu vietu pasaulē kļūst arvien vairāk, padarot mūsu ceļojumus patīkamākus un pieejamākus.

Kex hostel, Reikjavīka, Islande

Bijušajā konditorijas  ražotnē (“kex” islandiešu valodā nozīmē “cepums”), ir iekārtots vienkāršā, bet stilīgā manierē ar vintāžas piesitienu, un piedāvā gan vietas kopējās istabās, gan jaukos atsevišķos numuriņos. Liels pluss ir cena – sākot no aptuveni 25 eiro par nakti, kas priekš Islandes ir ļoti (!) labi. Papildus bonusi – sporta zāle, kas atgādina seno laiku skolas gaitas un reizēm tiek transformēta arī par teātri, frizētavas un bārddziņa pakalpojumi, bagātīga bibliotēka, un protams, hosteļa sirds – iecienīts krodziņš ar apsildāmu pagalmu, no kura paveras skats uz okeānu un kalniem Faxafloi līča otrā pusē.

The Generator, Parīze, Francija

Vai varat iedomāties, ka hosteļu ķēdei ir pat savs radošais direktors? Starptautiskais zīmols The Generator ar 12 naktsmītnēm dažādās pasaules pilsētās ir radījis hosteļu industrijā gluži vai revolucionāru apvērsumu. Katra no Generator mītnēm ir savā veidā īpaša, visām ir lielisks dizains, taču Parīzes “ģenerators”, šķiet, pagaidām ir nepārspējams. Hostelis atrodas diezgan hipsterīgajā St.Martin kanāla apkārtnē Parīzes 10.rajonā, un ir viens no retajiem hosteļiem, kas var lepoties ar skatu tieši uz Eifeļa torni. Privātajām istabām ir savi balkoni ar šūpuļtīkliem, bet visi hosteļa viesi var priecāties par skatiem no jumta terases, brokastot omulīgā brokastu zālē vai atpūsties “undergroeund” stila bārā. Komforta un stila ziņā Generator noteikti pārspēj vairumu no daudz dārgākajām apkaimes viesnīcām.

Bunk Taksin, Stambula, Turcija

Stambulas centrā, tikai kāda puskilometra attālumā no slavenā Taksima laukums novietotais Bunk Taksim iekārtots vēsturiskā sešu stāvu ēkā, kas kapitāli renovēta pirms hosteļa atvēršanas 2014.gadā. Viss iekārtots modernā dizainā un labā kvalitātē, vairumam istabiņu ir savas labierīcības (pieejamas arī lētākas istabas bez tām), dažām arī balkoni. Pievilcīgākā vieta hostelī noteikti ir plašā jumta terase, kur rītos tiek pasniegtas bufetes stila brokastis; uz terases atrodas arī bārs un picērija. 

City Circus Athens, Atēnas, Grieķija

Nedaudz bohēmiskajā Psīri rajonā, gandrīz rokas stiepiena attālumā no Akropoles esošais, 2012.gadā atvērtais City Circus hostelis patiešām ir veltīts cirka tematikai, bet gluži cirka ēkā jādzīvo gan nav. Hosteļa mājas lapā teikts, ka šeit gaidīti nenogurdināmi ceļotāji, dvēseles mākslinieki un dzīves akrobāti. Gaumīgi iekārtotā naktsmītne atrodas 18.gadsimta beigu ēkā, kas ir vēstures piemineklis. Pie tās pievilcīgajām pusēm jāmin baroka stila rotājumi, freskas uz griestiem un balkoniņi ar skaistām metāla mežģīņu apmalēm. Kad pasūtiet istabiņu, neaizmirstiet palūgt tādu, kur balkoniņš ir. Istabiņu (pieejamas gan divvietīgas, gan gultas vietas lielākās) gaišā koka dizains bez liekām detaļām drīzāk atgādina Skandināviju, nevis dienvidus. Hostelī atrodas arī cirka tematikai pieskaņots restorāniņš “Zampano”, kur pasniedz grieķu nacionālās virtuves ēdienus ar nedaudz modernu piesitienu. Tāpat šeit iespējams izīrēt velosipēdu un doties darbinieku vadītās ekskursijās pa pilsētu.

Downtown Beds, Mehiko, Meksika

Pašā Mehiko vēsturiskajā centrā, netālu no daudziem interešu objektiem izvietotais Downtown Beds ir jūsu uzmanības cienīga vieta pati par sevi – izvietota kādreizējā pilī, kuras vēsture sniedzas līdz pat 17.gadsimtam, bet atjaunota un iekārtota košā, bet lakoniskā stilā ar nelielu industriālu piesitienu. Paralēli stilīgā dizainā veidotajām istabiņām, hosteļa pievilcība slēpjas arī kopējās telpās, kas pieejamas visiem viesiem – jumta baseina, alus dārzs, meksikāņu krodziņš,  iekšpagalms, šūpuļtīkli un pat savs kinoteātris. Tāpat viesi var izmantot kopīgos velosipēdus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16180515sec.