Itālijas policija iesaka tūristiem nēsāt līdzi magnētus

Itālijas policija brīdina vietējos iedzīvotājus un tūristus par lielu daudzumu viltotu monētu ar nominālu 2 eiro, kas šovasar parādījušās apgrozībā  šajā valstī, -  burtiski, pārpludinājušas to.  Par to ziņo izdevums Corriere Della Sera.

Tiesībsargājošās institūcijas Itālijā informē par to, ka naudas viltotāji vasaras sezonā parasti kļūst aktīvāki, un tas saistīts ar tūristu lielo  pieplūdumu un ārzemju viesu skaita palielināšanos. Interesanti, ka šogad noziedznieki nomainījuši sīko papīra banknošu viltošanu pret monētu izgatavošanu. Tā, piemēram, kādā Neapoles saldējuma veikalā pie tā īpašnieka atrada apmēram 900 neīstas 2 eiro monētas. Pēc policijas komisāra Florimondo Forleo vārdiem, likumpārkāpēji speciāli izvēlas sīknaudu, lai to būtu vieglāk izsist.

Lai nekļūtu par upuri krāpniekiem, Itālijas policija iesaka sev līdzi nēsāt visparastāko magnētu. Tas palīdzēs atšķirt īstu naudu no viltotas, jo magnēts īstu monētu pievelk klāt, bet neīsto – ne.

Krievijā naudas viltotāju vidū  līdz šim visiemīļotākā bijusi  1000 rubļu naudas zīme, bet pēdējos gados strauji aug 5000 rubļu banknošu  viltošanas gadījumu skaits. Lai atšķirtu īstu papīra naudu no viltotas, jāzina, ka īstā  ir aizsargāta ar ūdenszīmēm un caurskata zīmēm, drošības joslām, mainīgiem attēliem, mikroiespiedumu, mikrotekstu, ko var izlasīt tikai ar lupas palīdzību, un ar speciālām šķiedrām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.9367311sec.