Budžetam draudzīgākās Lielbritānijas pilsētas (un ko tajās darīt)

Ja pasaulē nebūtu naudas, tad, droši vien, mēs ceļotu visu laiku... Tomēr, ja zina, kā naudu ietaupīt, ne tikai dodoties uz veikalu, bet arī ceļojot - iespējams apskatīt daudz vairāk. Šoreiz aplūkosim Lielbritāniju - un pilsētas, kuras ir salīdzinoši lētākas par citām. Vai zināji, ka vairums muzeju un mākslas galeriju Lielbritānijā ir bezmaksas?

Liverpūle

Šī ir ļoti multikulturāla pilsēta, kuru ir gana lēti apmeklēt. Tomēr ir viens nosacījums - uz Liverpūli jābrauc tad, kad tur nenotiek futbola spēles, kad naktsmāju cenas var "doties kosmosā". Liela daļa Liverpūles populārāko apskates objektu ir bez maksas - Alberta doks, kas ir skaists ķieģeļu māju komplekss, pilns ar veikaliņiem, restorāniem un bāriem. Arī Starptautiskais vergu muzejs un "Tate Liverpool" muzejs ir pasaulē slaveni - un apmeklējami bez maksas! Tāpat - atliek tikai telefonā lejuplādēt bezmaksas karti un iespējams staigāt pa pilsētu, sekojot "The Beatles" atstātajām pēdām pilsētā! Bolda ielā ir vienas no labākajām vietām pilsētā, kurp doties paēst! Amerikāņu fast-food te iet "zem piecīša" (tas mārciņās, protams), bet Marokāņu tažīnes paēdīs divus par 10 mārciņām! Tomēr eksperti iesaka viesnīcu Liverpūlē meklēt centrā, jo ārpus centra viesnīcas un hosteļi mēdz būt slikti atrodami, kā arī gana šaubīgi.

Edinburga

Pāris naktis Skotijas galvaspilsētā tik ļoti pa kabatu neiesitīs, ja vien nedosies uz Edinburgu tās festivāla laikā (tas notiek augustā). Protams, ik gadu ir arī citi pasākumi, no kuriem vēlams izvairīties - nu, ja vēlme ir ietaupīt. Pašā pilsētā ir daudz apskates objektu, kas ir par brīvu - piemēram, Skotijas muzeja apmeklējums, kāpiens Artūra sēdvietā ("Arthur's Seat"), Karaliskais Botāniskais dārzs vai Karaliskās jūdzes izstaigāšana Edinburgas centrā. Arī te atrodami bezmaksas audiogidi, kas darbosies Tavā telefonā! Noteikti nepalaid garām iespēju apbrīnot Svētā Gila katedrāli.

Lai arī viesnīcas ir dārgas, daži viesu nami un hosteļi ir līdzīgas kvalitātes un daudz lētāki. Tieši Edinburga ir vieta, kur Harija Potera autore Dž.K.Roulinga izsapņoja burvju stāstu.

Braitona

Pats populārākais šīs pilsētas punkts ir Viktorijas mols - ko iespējams apmeklēt par brīvu. Te atrodamas atrakcijas un dažādi mazi restorāni un bāri. Tāpat iespējams kājas izstaipīt oļu pludmalē. Izbaudi ierasto britu ierasto izklaidi - beļģu čipšu graušanu pludmales malā. Noteikti apmeklē Karalisko Paviljona dārzu, kas ir ainaviska relaksācijas vieta. Tāpat, protams, arī Braitonas Muzejs un Mākslas galerija, kas ir pilna ar 20.gadsimta mākslas un dizaina, keramikas un citiem artefaktiem.

Mančestra

Savienota ar tramvajiem, bet viegli izstaigājama arī ar kājām, Mančestra ir urbāna metropole, kurā atrodami gana tūristu objekti, lai te staigātu vismaz divas dienas. Mančestras Mākslas galerija - kā jau vairums Lielbritānijas galeriju, ir ar ieeju par brīvu. Tāpat nauda nav jātērē, dodoties uz Zinātnes un Industrijas muzeju. Ja ir vēlme doties "šopinga tūrē", izvairies no Dīnsgeitas, bet dodies uz Ziemeļu kvartālu, kurš Mančestrā ir rajons, lai meklētu izdevīgas maltītes un arī naktsmītnes. Mančestra arī ir pilna ar bāriem - un ja gadies pilsētā futbola spēles dienā, tad droši dodies iekšā kādā no tiem. Tikai atceries, ka pilsēta ir sadalīta uz pusēm - katra puse atbalsta savu klubu un fanošanas kultūra te ir augstā līmenī - ja pateiksi ko sliktu, var rasties liekas problēmas.

Kārdifa

Velsas galvaspilsētas centrā atrodams milzīgs monumenti - Kārdifas pils un arī "Principality" stadions, kuriem abiem vismaz jāapiet apkārt un jāapskata tuvumā (ieeja šajos objektos nav par brīvu). Blakus pilij ir Buta parks, kuru var apmeklēt bez maksas. Pie upes iespējams doties kruīzā pa upi līdz pat Kārdifas līcim - par cenu, kas ir zem piecām mārciņām. Savukārt Nacionālais muzejs, kur atrodami ļoti daudz interesanti apskates objekti, ir bez maksas.

Ja meklē, kur paēst ne dārgi - dodies uz "City road" jeb pilsētas ielu, kas ir liela, multikulturāla iela ar autentisku pasaules virtuvi. Te ir gan itāļu, gan amerikāņu, gan marokāņu, gan arī - galu galā - velsiešu virtuves, kas, lielā piedāvājuma dēļ, arī ir pieejamas gana izdevīgā cenā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12297201sec.