Britu transporta policija turpmāk būs aprīkota ar ķermeņa kamerām

Britu transporta policijas darbinieki turpmāk būs aprīkoti arī ar ķermeņa kamerām, lai "nestu ātrāku taisnību" cietušajiem, vēstī ārzemju mediji.

Ar kamerām šobrīd tiek aprīkoti kopumā 2840 transporta policisti, kuri ikdienā darbojas "pirmajās rindās" jeb kuru pienākumos ietilpst ikdienā atrasties transporta tuvumā. Šis lēmums gan ticis pieņemts ar 12 mēnešu izmēģinājuma periodu.

Policisti ar kamerām turpmāk atradīsies visā Lielbritānijā - Anglijā, Skotijā un Velsā. Līdz 2018.gada martam iecerēts ar kamerām aprīkot visus policistus līdz pat inspektora pakāpei, taču šiem policistiem tāpat būs jāiziet nepieciešamā apmācība.

Britu transporta policijas vadītājs Pauls Brogdens paudis: "Pagājušajā gadā, kad mēs mazā apjomā izmēģinājām šīs kameras, tas pierādīja, ka ar to palīdzību iespējams ātrāk nodrošināt tiesiskumu. Ne tikai tās nodrošina svarīgus pierādījumus tiesu prāvās, bet tās arī var pasargāt mūsu darbiniekus [policistus] pret apmelošanu. Tāpat tās ļauj ikvienam justies droši, kad cilvēki ceļo britu vilcienos vai atrodas stacijās.

Kameras gan neieraksta nepārtraukti - policistam tā ir jāieslēdz, par to brīdinot arī apkārtējos cilvēkus. Videofaili, kas tikuši ierakstīti, automātiski tiek augšuplādēti uz servera, kur tie glabājas 30 dienas un tiek dzēsti, ja netiek atzīmēti kā pierādījumi.

Britu tansporta policija ir speciāli izveidota policijas vienība, kas patrulē un uzmana kārtību britu salās esošajos vilcienos un vilcienu stacijās. 2015/2016 gadā policija fiksēja 50 000 pārkāpumus. Šajā policijas vienībā strādā vairāk nekā 5000 darbinieku.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.47952294sec.