Kuri ir galamērķi, uz kuriem cilvēki dodas... iedzert?

Domājot par atvaļinājumu (vai vienkārsi atpūtu), viegli iedomāties cilvēku, kas laiski guļ siltā pludmalē ar vēsu aliņu vai kādu kokteili blakus, ik pa laikam malkojot to, un izbaudot savu galamērķi, vai ne?

Tieši tāpēc Alcoholic.org autori izmēģinājuši analizēt Instagramā veiktās bildes, lai redzētu cik daudz cilvēki "pašauj vaļā" savu atvaļinājumu laikā. Viņi analizējuši divas mirkļabirkas (haštagus) #VacationMode un #Vacay, ko bieži vien cilvēki, kas atrodas atvaļinājumā, izmanto, lai atzīmētos ar savu alkoholisko dzērienu - jo atvaļinājuma laikā taču var!

Iegūtie dati parādīja, ka Portlenda, Amerikas Savienotajās valstīs, ir pilsēta, kurā visvairāk cilvēki dodas iedzert. Šī pilsēta ir zināma ar saviem bāriem un "pub crawls" jeb došanos no viena bāra uz citu, katrā nomēģinot pa aliņam. Tāpat Portlendā ir salīdzinoši daudz alus darītavas, kas nerada nekādu izbrīnu, ka aptuveni 10% no bildēm, kas tiek uzņemtas Portlendā, ir bildes ar alkoholu.

Kopumā piecas populārākās vietas, kur cilvēki atstāj šīs mirkļabirkas, atroadas ASV - Portlendai seko Denvera, Ņūorleāna, Losandželosa un Ostina, Teksasā.

Šīm ASV pilsētām seko Zviedrija un Kanāda - ar Stokholmu sestajā vietā, bet pēc Sandjego (arī ASV) trīs vietas aizņem Kanādas pilsētas - Monreāla, Vaknkūvera un Sīetla.

Tomēr, raugoties no valstu perspektīvas, lai arī ASV pilsētas bija pārliecinoši populārākās vietas, kur iedzert un par to pastāstīt citiem, lielākie dzērāji dzīvo Zviedrijā, kur rada aptuveni 5% no Instagram bildēm ar alkoholu rokā. Tai seko Kanāda un Nīderlande.

Ceturtajā vietā, beidzot, ierindojas arī ASV, kurai seko Taivāna.

Top desmitniekā meklējamas arī Dānija, Austrija, Spānija, Vjetnama un Dienvidkoreja.

Pētījuma veidotāji arī secināja, ka visbiežāk cilvēki pozē ar dzērienu savā rokā. Vispopulārākais laiks, protams, ir pavasaris un vasara - īpaši daudz alkohola ir martā un augustā. Un, lai arī liktos, ka alkohols ir foršs veids kā dabūt "laikus" sociālajos tīklos - pētījums pierādījis, ka bildēm ar alkoholu ir aptuveni uz pusi mazāk "laiku" nekā cita veida bildēm.

Ar pilnu pētījuma saturu var iepazīties ŠEIT.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39978004sec.