Bali draud izvirt vulkāns - tā apkārtne tiek evakuēta

Ja domājat apmeklēt Indonēzijas salu Bali - tad uzmanaties! Agungas vulkāns šobrīd draud izvirt un salā isludināts augstākā līmeņa brīdinājums.

Tiesa, jāsaka - augstākais brīdinājums izsludināts jau trešo reizi nedēļas laikā. Tas darīts saistībā ar seismisko aktivitāti, kas novērojama salā. "Vulkāniskā aktivitāte saglabājas augsta un ir indikācijas, ka vulkāna iekšienē magma virzas uz augšu, kas arī rada zemestrīces, kuras jūtamas," sacīja vietējā Meteroloģijas, Klimata un Ģeofizikas dienesta pārstāvis. "Mums jānodrošina, lai vulkāna iespējamā izvirduma rādiusā nebūtu nekādas sabiedriskās aktivitātes".

Šobrīd gan grūti pateikt vai varētu sekot vulkāna izvirdums, jo salā novērojamas tikai zemestrīces - kas gan bieži ir izvirduma vēstneses. Vietējie iedzīvotāji jau ir pametuši savas mājas - vairāk nekā 11 300 apkārtējo ciematu iedzīvotāji ir tikuši oficiāli evakuēti, taču kopumā varētu būt evakuēti vairāk nekā 50 000 cilvēku.

Salā ir izveidotas pagaidu naktsmītnes un cilvēki naktis pārlaiž arī sporta centros un citās publiskajās mītnēs.

Vulkāns pēdējo reizi izvirda 1963 gadā, kad dzīvību zaudēja vairāk nekā 1000 vietējo iedzīvotāju. Aptuveni 3000 metru augstais kalns - vulkāns toreiz pelnus izmeta teju 10 kilometru augstumā.

Šobrīd cilvēki ir aicināti neuzturēties vulkānam 10 kilometru radiusā. Ceļotājiem būtu jāsazinās ar savām lidsabiedrībām un tūroperatoriem. Bali lidosta, kas katru gadu apkalpo miljoniem tūristu, pagaidām strādājot ierastajā režīmā, tomēr jebkurā brīdī var notikt reisu apturēšana vai vismaz aizkavēšana, skatoties uz apstākļiem.

Agungas vulkāns ir stratovulkāns un šā veida vulkāniem ir raksturīgi sprādzienveida izvirdumi. Tas ir viens no aktīvajiem Indonēzijas vulkāniem, ietilpstot vulkānisko joslu sistēma Klusajā okeānā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40694284sec.