Domā ko dari ārzemēs - kāds brits Dubaijā arestēts par vidējā pirksta rādīšanu

Par to, ko dari un kādas izdarītajam varētu būt sekas, ir jādomā visu laiku, taču vēl vairāk - esot ārzemēs. To īsti nav darījis kāds 23 gadīgs brits vārdā Džamils Ahmeds Mukadams, kurš, braucot ar automašīnu, parādījis vidējo pirkstu kādam citam autovadītājam un par to ticis aizturēts.

Kā notikušo apraksta pats vaininieks, viņš braucis ar īrētu mašīnu uz lidostu, lai atgrieztos savā dzimtenē - Anglijā, kad kāds aizmugurē braucošais sācis "mirkšķināt" viņam. Kad brits nogriezies, lai palaistu steidzīgo mašīnu garām, uz viņu automašīnas pasažieri esot kaut ko bļāvuši, uz ko Mukadams atbildējis ar izstieptu vidējo pirkstu.

Notikušais, protams, Eiropā, visdrīzāk, neradītu nekādas īpašas reakcijas, taču Dubaijā, kas ir musulmaņu valsts, pastāv strikti uzvedības noteikumi, un šāda rīcība tiek klasificēta kā "nepiedienīga uzvedība publiskā vietā". Lai arī notikušo policija nekonstatēja uzreiz un Mukadams varēja pamest Apvienotos Arābu Emirātus, atgriežoties Dubaijā, pie pasu kontroles, viņš uzzināja, ka ir reģistrēts kā noziedznieks. "Es atgriezos Dubaijā, devos cauri pasu kontrolei un pēkšņi bija skaļa pīkstēšana, bet pēc brīža jau es biju policijas ielenkumā," sacīja pats vaininieks. "Es pavadīju divas dienas ieslodzījumā kopā ar 172 cilvēkiem, starp kuriem bija arī slepkava un izvarotājs. Man nebija ne gulta, ne palagu, ne ēdiena," savu situāciju raksturoja vidējā pirksta rādītājs.

Pēc šīm divām dienām Mukadams tika atbrīvots pret drošības naudu, tomēr viņa ceļošanas dokumenti tika konfiscēti, neļaujot viņam pamest valsti. Viņš norāda, ka šobrīd nevar pamest viesnīcu, jo viņam nav pases, bet viņa nauda beigsies nedēļas beigās. Viņa advokāte gan cer, ka Dubaijas tiesa nepiespriedīs viņas klientam cietumsodu - kas var draudēt pat līdz pat pusgadam, bet gan tikai naudas sodu.

Šis nav pirmais šāds atgadījums ar rietumu pasaules iedzīvotājiem AAE - pirms gada divi Singapūras iedzīvotāji tika arestēti par ģērbšanos kā sievietēm, savukārt kāds amerikānis 2015.gadā tika ieslodzīts cietumā par to, ka apvainoja savu darba devēju Facebook.

Lai izvairītos no šādām situācijām, ieteicams divas reizes pārdomāt pirms kaut ko darīt, īpaši ārzemēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.83437395sec.