Tūrisma dienā Eiropas parlamentā diskutē par Eiropas tūrisma nākotni - grib veidot vienotu Eiropas tūrisma produktu

27.septembrī, Pasaules Tūrisma dienā, Briselē, Eiropas parlamentā, norisinājās augsta līmeņa konference par tūrisma nozares aktualitātēm Eiropas Savienībā. Konferencē dalību ņēma augstākā līmeņa Eiropas politiķi, tūrisma nozares speciālisti un arī valstu pārstāvji un to caurstrāvoja Eiropas parlamenta piedāvātā ideja veidot kopīgu Eiropas tūrisma produktu, kuru piedāvāt potenciālajiem tūristiem.

Eiropas parlamenta prezidents Antonio Tajani savā uzrunā konferences dalībniekiem vairākkārt atgādināja, ka uz tūrismu nevajag skatīties uz ko atšķirtu - tūrisms rada citas nozares, jo tas attīsta ražošanu, celtniecību, kā arī neskaitāmas citas nozares, pat mākslu. Tūrists, kas ierodas valstī, visdrīzāk, nopirks kādu suvenīru, iespējams uz vietas ražotu apģērbu vai citas lietas, kas rada lielisku iespēju pārdot cilvēkam, kuru savādāk nevarētu sasniegt.

Tāpat parlamenta runātāji vairākas reizes uzsvēra, ka jāveicina tas, ka Eiropas valstīm nebūtu jācīnās savā starpā par tūristiem, bet kontinentam kopā jādomā kā piesaistīt tūristus šeit un jācīnās kopā pret, piemēram, Āziju, kas strauji pieaug un attīstās kā tūrisma galamērķis. Eiropas piedāvājumā apvienojot vairākus galamērķus kopā, varētu veicināt kontinenta konkurētspēju pret pārējo pasauli. Cilvēki, kas, piemēram, dodas 3 nedēļu ceļojumā, visdrīzāk, labprāt vienā dienā baudītu picu Itālijā, bet nākamajā jau alu Vācijā. Tas nozīmētu, ka nepieciešams veidot piedāvājumus, kas iesaistītu visu Eiropu un tādā veidā tūristus varētu piesaistīt nevis konkrētai valstij - piemēram, Čehijai, radot plašāku piedāvājumu. Tāpat būtu nepieciešams strādāt pie kruīzu galamērķu - ostu pilsētu piedāvājuma. 

Tajani uzsvēra, ka tuvāko gadu laikā Eiropā tūrisma nozarē tiks radītas vismaz 5 miljoni jaunu darba vietu, un īpaši nozīmīgi ir tas, ka tūrisms nereti nodarbina tieši jauniešus – jeb to sociālo grupu, kurai nereti ir grūti iesākt darba gaitas.

Eiropas parlaments prognozē, ka lielu pieaugumu Eiropas tūrismā radīs arvien vairāk kontinentā ierodošo Āzijas tūristu. Tomēr nevajag pārlieku priecāties par pieaugumiem, jo raugoties pasaules mērogā, redzams, ka Eiropas loma pasaules tūrismā samazinās, jo pasaulē rodas arvien vairāk jaunu un interesantu galamērķu, ar kuriem Eiropai ir jākonkurē. Līdz ar to, ja pirms pāris desmit gadiem, Eiropa spēja piesaistīt teju divas trešdaļas pasaules tūristu, tad šobrīd šis procents nokritis jau ap 40%, un sagaidāms, ka turpinās kristies līdz pat 30%. Lai cīnītos pret šo tendenci, nepieciešams uzlabot tūrisma nozares ilgtspējīgums un kvalitāte. To var paveikt ar papildu investīciju piesaisti, biznesa vides attīstību un regulāru investīciju nežēlošanu darbiniekos.

Tāpat parlamentā tika pausts, ka tūrisma attīstību nereti ierobežo dažādi apstākļi - piemēram, infrastruktūras trūkums laukos. Tāpat Eiropā novērojams, ka neeksistē reģionu mijiedarbība un arī valstu savstarpējas sadarbības neeksistē, piedāvājot vienotu tūrisma piedāvājumu. Līdz ar to, jāveicina infrastruktūras uzlabojumi, īpaši Eiropas reģionos (to varētu turpināt veikt ar fondu palīdzību), lai Eiropā spētu nodrošināt labākus ceļus, plašākas lidostas u.c. tūrisma infrastruktūras objektus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.76182199sec.