Eiropas krāsainākie galamērķi - 1.daļa

Ja dzīvojam un strādājam pilsēta, tad reti kad vēlamies ceļojumā braukt kaut kur, kur ir... pelēki. Vēlamies interesantus, krāsainus un iespaidīgus galamērķus, vai ne?

Tieši tāpēc piedāvājam iepazīties ar krāsainākajiem Eiropas galamērķiem - nekur tālu nav jābrauc!

Burano, Venēcija

Burano ir īsta konfekte - nu, vismaz acīm! Sala atrodas neilga gondolas brauciena attālumā no pašas Venēcijas - un te meklējamas tik daudz krāsainu māju, ka acis pirmajā brīdī pat apmulst, ieraugot lagūnas krastā esošo skatu. Kas ir vēl interesantāk - katrai mājai krāsu ir strikti noteikuši vietējās varas pārstāvji un māju nedrīkst pārkrāsot citā.

Sākotnēji mājas tika krāsotas ar iemeslu, lai zvejā devušies vietējie varētu miglas laikā ieraudzīt savas mājas. Tomēr šobrīd tās tiek krāsotas, lai pievilinātu tūristus un vienkārši ikvienu, kas izbauda skaistumu un krāsainīgumu!

Zalipie, Polija

Šis mazais ciematiņš nereti tiek raksturots kā mīlīgākais Eiropā. Nu, pat pasaulē - bet tas jau ir ļoti skaļi teikts. Taču viss šeit atrodošais - mājas, šķūņi, tilti, iekštelpas un ārtelpas - pat atkritumu kastes ir izgreznotas ar puķainu vietējo mākslu! Šī mākslas tradīcija arī tiek piekopta jau pāris gadsimtu - un leģenda vēstī, ka šādi sievietes sākušas izgreznot māju sienas, lai piesegtu sviluma pēdas, kuras radījušas ar koku kurināmās plītis. Un tā tradīcija turpinājusi dzīvot - vēl arvien mazajā ciematā ik gadu notiek konkursi par labāk apgleznoto ēku.

Košta Nova, Portugāle

Konfekšu iepakojumam līdzīgās svītrainās pludmales mājas kādreiz bija vairāk "krutas" nekā smukas. Tās uzcēla 19.gadsimtā, lai izmitinātu pieaugošo zvejnieku skaitu, kas šīs mājas arī izmantoja, lai uzglabātu zvejniecības rīkus un pat - sardīņu sālīšanai. Šīs ēkas, kuras dēvēja par "palheiros" kādreiz dekorēja vien ar koši sarkaniem dēļiem. Tomēr brīdī, kad vietējo iedzīvotāju skaits pieauga un pludmales apmeklētāju skaits palielinājās, šīe namiņi pamazām zaudēja savu zivīm paredzēto mērķi un to īpašnieki pārveidoja tos par nu jau nevis lētu un vienkāršu apmešanās vietu zvejniekiem, bet gan par vietu tūristiem. Šobrīd būdiņas ir košās varavīksnes krāsās ar baltām svītrām - lai pievilinātu skaistuma meklētājus no visas pasaules.

Čičmani ciems, Slovākija

Šis ciems ir pasaulē pirmais tautas arhitektūras rezervāts un pat viens ātrs skatiens uz šo neatkārtojamo ciematiņu, pateiks kāpēc. Skats, kas nez kāpēc rada vēlmi pagraust kādu no ciematiņā esošajām ēkām... Atceroties slaveno "Ansītis un Grietiņa" stāstu un tajā meklējamo piparkūku namiņu, ciema 136 koka mājas izceļas ar to, ka tās patiešām atgādina piparkūku namiņus - ar cukurotiem rotājumiem.

Aptuveni pirms 200 gadiem, ciematiņa sievietes sāka dekorēt melnās mājiņu sienas ar baltu krāsu, vienkāršos ornamentos, lai pasargātu ēkas no saules stariem. Savukārt pēc 1921.gadā notikušiem ugunsgrēkiem, vietējie restaurāciju pacēla jaunā līmenī, sākot dekorēt mājas visā to augstumā.

Huskara, Spānija

Patīk sarkanā krāsa? Nu, tad šajā pilsētiņā tev nebūs ko darīt, jo Huskara ir teju pilnībā zila! Un tieši tāda arī vietējiem iedzīvotājiem tā patīk! Andalūzijā meklējamā pilsētiņa agrāk bija balta (pueblos blancos), bet 2011.gadā tai pāri "pārgāja" aptuveni 4000 litri gaiši zilas krāsas, lai reklamētu "Smurfs 3D" filmu. Lai arī tas tika tikai reklāmas nolūkos un filmu kompānija bija gatava pēc šī reklāmas trika atkal pilsētu pārkrāsot atpakaļ baltu, vietējie iedzīvotāji nobalsoja par to, lai saglabātu pilsētiņu izskatāmies pēc "smurfu pilsētas". Un jā, ja iepriekš pilsētiņa gadā piesaistīja aptuveni 300 tūristus gadā, tad kļūstot par "smurfu pilsētiņu", tā gadā piesaista... aptuveni 80 tūkstošus krāsainuma fanus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28631091sec.