Eiropas krāsainākie galamērķi - 2.daļa

Ja dzīvojam un strādājam pilsēta, tad reti kad vēlamies ceļojumā braukt kaut kur, kur ir... pelēki. Vēlamies interesantus, krāsainus un iespaidīgus galamērķus, vai ne?

Tieši tāpēc piedāvājam iepazīties ar krāsainākajiem Eiropas galamērķiem - nekur tālu nav jābrauc!

Izlasi arī rakstiņa pirmo daļu un iepazīsti pirmos piecus krāsainos Eiropas galamērķus ŠEIT.

Ciocanesti ciems Rumānijā (Ciocănești)

Domājot par Karpatu kalniem, kur meklējams šis ciemats, uzreiz prātā nāk vampīri, vilkaci un tumši mežokņi, pilni ar raganām. Tomēr šis ciemats ir vēl spocīgāks - jo galu galā, kas gan var būt biedējošāks par veselu pilsētu, kas nokrāsota kā Lieldienu olas? Teju vai tā, it kā patiešām te kāda ragana paviesojusies!

Bet nē - lai arī olas te krāso jau gadsimtiem, izmantot olu dekorācijām līdzīgus ornamentus ēku krāsošanai vietējie iedzīvotāji sāka izmantot 1950-gados, kad kādi pāris iedzīvotāji pānesa olu krāsoānas dizainu uz savām mājām. Radušais gala iznākums cilvēkiem (īpaši tūristiem) laika gaitā tā iepaticies, ka arvien vairāk ēkas pārņēma šos ornamentus - līdz pat 2004.gadam, kad vietējā vara pieņēma lēmumu, ka pilnīgi ikviena ciematiņā jaunuzbūvētā māja jādekorē pēc šāda principa. Un tas, protams, arī tiek darīts, jo ciemats ir populārs un atpazīstams tikai savu krāsu dēļ!


Longjērbīene, Svalbārda, Norvēģija (Longyearbyen)

Šajā pilsētā, kas ir Svalbārdas lielākā apdzīvotā vieta, dzīvo aptuveni 2000 iedzīvotāju un pilsēta atrodas uz vienīgās arhepelāgu apdzīvotās salas. Šī arī ir pasaulē visvairāk uz ziemeļiem meklējamā apdzīvotā vieta un te tumsa var valdīt pat četrus mēnešus no vietas (arktiskā ziema). Tomēr šī vieta ir arī krāsaina - un tas ir pateicoties Longjērbīenes oficiālajiem noteikumiem, kas nosaka, ka ikviena ēka te ir jāceļ krāsaina.

Bet tas nav vienīgais īpatnējais pilsētiņas likums - ikvienam, kas pamet pilsētiņu, līdzi ir jāņem pielādēts ierocis (jo salā dzīvo aptuveni 3000 polārlāči), kā arī jānovelk kurpes pirms iešanas publiskās ēkās (lai neienestu melno ledu iekštelpās), un... šeit ir aizliegts nomirt kopš 1950.gada, jo te ir par aukstu, lai ķermeņi varētu sadalīties. Aptuveni 20.gadus pirms likuma pieņemšanas vienkārši atklāja, ka vietējā kapsētā vēl arvien cilvēki glabājas tādā pašā stāvoklī kādā tos apraka milzīgā aukstuma dēļ. Jā...

A post shared by @randplace on


Oberammergau, Vācija

Te, Bavārijā, meklējami neatkārtojami skati - bruģakmeņa ielas, puķu kastes pie logiem, maģiski meži un pat milzīgas pilis. Jā, Bavārija patiešām ir kā pasaka, kas piepildījusies... Un, iespējams, vismaģiskākā vieta no šīm visām ir tieši Oberammergau pilsētiņa, kur baroka stila ēkas ne tikai dod stāstu grāmatu sajūtas, bet tās arī pa īstam IR stāstu grāmatas.

Pilsētas neatkārtojamās freskas apraksta ainas no dažādām pasaku klasikām - piemēram, Ansīša un Grietiņas, Sarkangalvītes, pat Pelnrušķītes. Oberammergau pilsētā arī meklējams gana daudz reliģijas - šeit notiek arī piecu stundu Jēzus pēdējo dienu attēlošana. Pasākums notiek regulāri jau kopš 1634.gada.


Kinseila, Īrija

Īrija varbūt ir Smargada sala, bet Kinseila noteikti salai dod pārējās varavīksnes krāsas! Agrāk pilsēta bija viduslaiku zvejniecības osta, tomēr laika gaitā tā pārveidojusies par tirgošanās centru - tomēr ap 1900.gadu, kad pilsētas ietekme mazinājās, tās iedzīvotāji sanāca kopā un izveidoja pilsētai tādu pārvērtības kursu, kas vēl arvien ik gadus vilina tūkstošiem tūristu šurp.

Te meklējams arī lielisks ēdiens, pateicoties augstākā līmeņa restorāniem un Kinseilas Gourmet festivālam, kas norisinās katra gada oktobrī.

A post shared by Lisa (@lisaxoz) on


Šteina pie Reinas, Šveice

Melnburna, Berlīne, Ņujorka - visas šīs pilsētas ir ļoti populāras ar savu ielu mākslu. Tomēr, ja vēlies izbaudīt īstu "old-school" ielu mākslu, jādodas uz Šteinu pie reinas, ziemeļšveicē! pilsētas rātslaukumā meklējami dučiem vecu ēku, kas noklātas ar ir teju tikpat veca kā pašas ēkas. zīmējumu tematika visdažādākā - sākot vīnu, beidzot karu. Ēkas apgleznot sāka 1500-gados, kad ēku īpašnieki raudzījās pēc iespējām rātslaukumu padarīt skaistāku. tas tiem arī tika ļauts, tomēr vienu nosacījumu ikvienas ēkas īpašniekam jārūpējas par to, lai fasādes māksla vienmēr izskatītos nevainojami!

A post shared by Жанна Vi (@nomadzhan) on


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3127892sec.