Turcija un ASV slēdz robežas viena otras iedzīvotājiem

Amerikas Savienotās valstis un Turcija ir atcēlusi viena otras izsniegtās vīzas, tādējādi fiziski liedzot ceļotājiem ceļot starp abām šīm valstīm, novedot diplomātisko krīzi starp abām valstīm jaunā līmenī, vēstī ārvalstu mediji.

Pirmā, kas paziņoja par izsniegto darbības apturēšanu, bija ASV, kuras pārstāvji šādu lēmumu skaidroja ar nesen Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā notikušo ASV konsulāta darbinieka arestu un nepieciešamību izvērtēt Turcijā esošā ASV personāla drošību. Uz to ar līdzīgu paziņojumu atbildēja arī Ankara, ieviešot identiskas sankcijas. Ankara arī slēgusi savu tiešsaistes vīzu sistēmu ASV pilsoņiem.

Turcijas prezidents Erdogans ASV lēmumu raksturoja kā "nomācošu". Valsts pretreakcija nozīmē, ka valsts būs slēgta ikvienam amerikāņu apmeklētājam, ja vien viņš nespēj iegūt diplomātisko vīzu atrodoties kādā citā valstī.

Attiecības starp Turciju un pasaules Rietumvalstīm ir pasliktinājušās kopš pagājušā gada Turcijas puča, kur apvērsumā tika mēģināts gāzt esošo varu. Tāpat domstarpības Turcijai un Rietumvalstīm ir par Sīrijā notiekošo karadarbību.

Tomēr kā galvenais iemesls ASV reaģēt šādi bija jau minētā ASV konsulāta darbinieka arests. Darbinieks tiek apsūdzēts par viņa saistību ar Fetulu Gulēnu un viņa kustību. Gulens ir no Turcijas izraidīts garīdznieks, kas šobrīd dzīvo Pensilvānijā, ASV un Turcijā tiek vainots kā pagājušajā gadā notikušā apvērsuma inciators. Ankara vairākas reizes pieprasījusi ASV Gulenu izdot tiesāšanai.

Turcijas lidsabiedrība "Turkish Airlines" paziņojusi, ka atmaksās lidmašīnu biļetes ikvienam ceļotājam, kurš vēlējās ceļot starp Turciju un ASV līdz oktobra beigām, ja biļetes tikušas nopirktas līdz 9.oktobrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47000504sec.