ASV kāds konspirāciju teoriju cienītājs cenšas pierādīt, ka zeme ir plakana

Lai arī pašu acīm to, iespējams, īsti neesam redzējuši, lielākā daļa cilvēces kā pašsaprotamu uztver faktu, ka zeme ir apaļa. Galu galā - zemes apaļumu esam redzējuši jau neskaitāmas reizes, raugoties uz fotogrāfijām, kuras uzņemtas ar satelītu palīdzību, raugoties horizontā un redzot tālumā to pazūdam - un citos veidos. Tomēr tik viegli pārliecināms nav kāds Maiks "Trakais" Hjūzs, no Amerikas Savienotajām valstīm, kas apņēmies pierādīt, ka zeme ir plakana, nevis apaļa.

Šis viņa uzstādījums un centieni to pierādīt ir ieguvis gana plašu mediju rezonansi, īpaši ņemot vērā, ka pagājušās nedēļas nogalē viņš kādā Kalifornijas spoku pilsētiņā (pamestā pilsētā) centies gaisā palaist tvaika dzinēja raķeti - kurā viņš sēdētu pats iekšā. Lidojuma mērķis - no gaisa paša acīm redzēt, ka zeme ir plakana. Tomēr lidojums nav noticis, jo konsiprāciju teoriju piekritējs nav saņēmis nepieciešamās atļaujas lidošanai.

Tas gan entuziasta pārliecību nav mazinājis un viņš vēstī, ka lidojums notiks tiklīdz to varēs īstenot. Lai nebūtu jāskaidrojas ar pašvaldību, Hjūzs plāno lidojumu startēt no privātas zemes, aptuveni 5 kilometrus tālāk no iepriekš paredzētās starta pozīcijas.

Iecerēts, ka lidojums notiks vai nu trešdienā vai sestdienā - šonedēļ.

Hjūzs ir 61 gadu vecs limuzīnu vadītājs, kurš pazīstams ar iesauku "Trakais", jo regulāri cenšas pierādīt, ka zeme ir plakana. Savā kopfinansēšanas projektā (kurā viņš savāca 8000 ASV dolāru un kurš veiksmīgi noslēdzās) Maiks skaidro, ka raķetes projekts ir vienīgais veids kā cilvēkiem pierādīt, ka zeme ir plakana - jo NASA kosmosā sūtot tikai konkrētus cilvēkus, nevis katru, kas to vēlas.

Ar sevis izbūvēto raķeti, kuras izgatavošana izmaksājusi tikai aptuveni 20 tūkstošus ASV dolāru (kas ir ļoti maza summa priekš darbojošās raķetes) Hjūzs plāno pacelties pāris kilometru augstumā un lidojot aptuveni 800 kilometru ātrumā, nolidot vismaz 1,6 kilometrus virs Mojaves tuksneša Kalifornijā.

Lidojums piesaistījis uzmanību ne tikai mediju, bet arī sociālo tīklu lietotāju uzmanību, kas gan teju visi kā viens norāda - "pilns rublis" Maikam nav.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16384292sec.