Taivānā fiksēta ilgākā varavīksne pasaulē - tā izdaiļojusi debesis 9 stundas

"Skaties ātri - rekur varavīksne" - "Aij, jau nokavēji". Ar šādiem vārdiem gan jau ikvienam no mums sanācis sastapties - gan esot tajā pusē, kas varavīksni ieraudzījis, gan tajā, kas nav paspējis ieraudzīt košo dabas brīnumu. Tomēr pagājušajā nedēļā Taivānā kāda varavīksne daiļojusi debesis visu dienu - teju 9 stundas un to visu fiksējusi kāda Taivānas universitāte.

9 stundas, protams, ir netipiski ilgs laiks šim dabas fenomenam un pēc oficiāliem datiem ir arī pārsniegts iepriekšējais varavīksnes ilguma rekords. Taipejas Ķīniešu kultūras universitātes studenti un pasniedzēji dokumentāli fiksējuši varavīksnes ilgumu, kas arī palīdz apliecināt jauno rekordu.

"Tas bija kas neatkārtojams. Bija sajūtas, ka tā ir dāvana no debesīm - varavīksnes ir tik retas dabas parādības, bet tik ilgas - tas ir kas nepieredzēts," sacīja Čo Kunšuans, universitātes pasniedzējs. Viņš un Liu Činghuangs vadīja varavīksnes dokumentācijas grupiņu, kurā darbojās gan pasniedzēji, gan studenti.

Varavīksnes parasti redzamas pāris minūtes - labākajā gadījumā pusstundu vai stundu, jo lai tā būtu redzama, nepieciešami ļoti specifiski gaismas stari un lietus.

Iepriekšējais varavīksnes ilguma rekords bija 6 stundas - un tas bija fiksēts Jorkšīrā, Lielbritānijā, 1994.gada 14.martā.

Taivānas varavīksne, savukārt, ilga no 6:58 līdz 15:55 - astoņas stundas un 58 minūtes.

Pasniedzējs Čo sacīja, ka universitāte esot mobilizējusi savus studentus, liekot tiem iemūžināt varavīksni. Brīdī, kad varavīksnes ilgums pārsniedzis 6 stundas - un iepriekšējo pasaules rekordu, pasniedzējam esot bijis grūti nostāvēt kājās, viņš bijis tik priecīgs un aizkustināts. Varavīksnes vērotāju pulciņa mērķis bija tikai novērot parastu varavīksni.

Kopumā univeristātē varavīksne nobildēta vismaz 10 tūkstosus reizes, taču tie ir tikai oficiālie dati - daudz "knipsējuši" arī studenti un apkārtējie iedzīvotāji.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54256892sec.