10 labākās vietas ziemeļblāzmas vērošanai [2]

Šobrīd vairākās pasaules vietās pilnbriedā ir ziemeļblāzmu sezona. Šis unikālais debesu šovs ir slavens ar to, cik grūti to ir ieraudzīt laikapstākļu un saules dēļ, bet, papētot informāciju, tas nebūt nav neiespējami! Lai uzlabotu ceļotājiem iespēju redzēt ziemeļblāzmu, uzņēmums Booking.com, kas piedāvā plašāko naktsmītņu klāstu visā pasaulē, ir izanalizējis vairāk nekā 135 miljonus naktsmītņu atsauksmju no starptautiskiem viesiem, lai noteiktu 10 labākās vietas polārblāzmas vērošanai.*

Jelounaifa, Kanāda

Kanādā, kur ir miljoniem kilometru nomaļas un neapdzīvotas vietas, ir viens no zemākajiem gaismas piesārņojuma līmeņiem pasaulē – tas nodrošina lieliskus apstākļus ziemeļblāzmas ieraudzīšanai. Ziemeļrietumu teritorijas, kas ir vistuvāk ziemeļu polārajam lokam, ir labāko vietu starpā, kur ieraudzīt slaveno zaļo gaismu mirdzumu. Apmeklējiet Jelounaifu jebkurā laikā, sākot no augusta vidus līdz aprīļa beigām, un pēc zvaigžņu vērošanas sasildieties vietējās viesnīcas saunā.

Fērbenksa, ASV

Aļaskā, pateicoties tās atrašanās vietai ziemeļu puslodē, ir lielākā iespēja ieraudzīt polārblāzmu. Fērbenksa atrodas tieši blāzmu aktivitāšu zonā, un tai ir sava laikapstākļu prognožu sistēma un karstavoti, kuros varat patverties aukstajā laikā. Ekskursijas, kuru laikā ir iespēja apskatīt Denali nacionālo parku un Jukonas teritoriju, sniedz ceļotājiem iespēju nokļūt labākajā polārblāzmas vērošanas vietā. No augusta līdz maijam zaļās gaismās iedegtās debesis var redzēt starp plkst. 22:00 un 3:00.

Kālfafella, Islande

Vatnajūkullas nacionālā parka nomalē, pie ledāja ar tādu pašu nosaukumu, atrodas neliels ciems – Kālfafella. Šeit debesis ir piķa melnas, nodrošinot neskaitāmas iespējas ieraudzīt zaļās gaismas, kas noklāj Islandes debesis. Nakšņojiet vietējā naktsmītnē, lai redzētu Vatnajūkullas lavas laukus, kalnus un ledājus, kā arī ziemeļblāzmu.

Trumse, Norvēģija

Kalnainā un ar fjordiem bagātā ainava ap Trumsi veido neatkārtojamu fonu polārblāzmas vērošanai. Šī pilsēta arī ir samērā vienkārši sasniedzama, tai ir savs planetārijs un ziemā notiek ikgadējais polārblāzmas festivāls ar mūzikas pasākumiem, kas bieži vien norisinās zem ugunīgi zaļajām debesīm. Saskaņā ar vietni Booking.com labākais laiks, kad vērot ziemeļblāzmu Trumsē, ir no oktobra līdz marta vidum.

Abisko, Zviedrija

Pār Zviedrijas mazo ciematu Abisko, kas atrodas aptuveni 240 kilometrus tālu polārajā lokā, ziemeļblāzma ir ļoti skaidri redzama. Pateicoties ciemata atrašanās vietai pie 70 km garā ezera Tornetrāska krasta, debesis ir skaidras neatkarīgi no laikapstākļiem, kas ietekmē pārējo apkārtni.

Ivalo, Somija

Somijā ziemeļblāzma ir redzama gandrīz katru nakti, tādēļ jūsu iespējas ieraudzīt debesu zaļās un violetās krāsas rotaļu ir īpaši liela. Ivalo ir ciemats pie upes ar tādu pašu nosaukumu Lapzemē, Somijas tālākajā ziemeļu reģionā, kur satiksme ir minimāla un nav gaismas piesārņojuma. Lai palielinātu savas iespējas vēl vairāk, jūs varat doties piedzīvojumā un piedalīties ekskursijā, dzenoties pakaļ ziemeļblāzmai cauri mežiem un vērojot sniegoto ainavu. Nakšņojiet vietējā viesu namā, kurā varēsiet nogaršot tradicionālu somu mājās gatavotu ēdienu, un nepalaidiet garām haskiju safari.

Inari, Somija

Trešā Somijas lielākā ezera Inari krastos atrodas nomaļš ciemats ar tādu pašu nosaukumu. Ja apmeklēsiet šo vietu ziemas vidū, dodieties ekskursijā ar haskiju pajūgu cauri biezajai sniega segai un mežiem, kuros mīt ziemeļbrieži. Ekskursijas laikā mēģiniet ieraudzīt ziemeļblāzmu, kas kā zaļas lentītes kustas debesīs. Dažās naktsmītnēs ziemeļblāzmu ir iespējams vērot, atrodoties privātā pludmalē.

Alta, Norvēģija

Alta, pilsēta tālu polārajā lokā, ir mājvieta pasaulē pirmajai ziemeļblāzmu observatorijai, kas 1899. gadā tika uzcelta uzcēla uz kalna Halde virsotnes. Šeit laikapstākļi ir lieliski piemēroti ziemeļblāzmas vērošanai, jo ziemas laikā nokrišņu līmenis ir zems un debesis nav apmākušās.

Sandgerdi, Islande

Sandgerdi, kas vēsturiski ir zvejnieku ciemats dienvidu pussalā, tagad ir populāra vieta tiem, kas tiecas redzēt polārblāzmu. Par spīti pieaugošajam tūrismam un tam, ka šis ciemats atrodas Reikjavikas tuvumā, Sandgerdi joprojām ir svētlaimīgi klusa vieta, kurā polārblāzma atspīd apkārt esošajā jūrā. Labākais laiks polārblāzmas vērošanai ir decembris, janvāris un februāris.

Hjirkenēse, Norvēģija

Šī klusā arktiskā pilsēta, kas robežojas ar Krieviju, ir tieši ziemeļblāzmas zonas vidū. Hjirkenēse ir galamērķis bezbailīgākajiem ceļotājiem, jo šeit nav gandrīz nekā. Lai iepazītu polāro loku, piesakieties ekskursijām.

*Uzņēmuma Booking.com datu zinātnieki atklāja labākos ziemeļblāzmu vērošanas galamērķus saskaņā ar vietnes Booking.com viesu atsauksmēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Andris 12/12/2017 15:17 "datu zinātnieki" Bikingā man gan uzdzina smaidu!

2 Andzejs Strazdins 12/11/2017 21:52 Paldies. Kolosāls, izsmeļošs rakts

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12489104sec.