Par nelegālu tablešu ievešanu Ēģiptē uz trim gadiem cietumā notiesāta kāda Lielbritānijas pilsone

Pirms vairāk nekā pusotra mēneša jau vestījām, ka kāda Lielbritānijas sieviete tikusi arestēta Ēģiptē un gaida spriedumu tiesā, kura tai varētu piespriest līdz pat 25 gadiem ilgu cietumsodu - vai pat nāvessodu par to, ka tā valstī ievedusi aptuveni 300 aizliegtas tabletes.

Decembra beigās tiesa ir pasludinājusi savu spriedumu - 33 gadus vecajai Laurai Plumerei tikuši piespriesti trīs gadi cietumā. Šāds sods tiek raksturots kā vidēji bargs - jo, kamēr sievietes aizstāvji un ģimene esot cerējuši uz pilnībā attaisnojošu spriedumu, jāatceras, ka pēc Ēģiptes striktās likumdošanas, viņai draudēja pat daudz bargāks sods.

Sieviete tikusi aizturēta Hurgadas lidostā, brīdī, kad tā ieradusies musulmaņu valstī uz aizdomu pamata par liela daudzuma narkotisko vielu ievešanu valstī. Pie viņas arī atrastas 300 "Tramadol" medicīnas līdzekļa tabletes, kuras tā valstī ievedusi, jo nav zinājusi, ka tās Ēģiptē ir aizliegtas.

Plumeres kundze apgalvo, ka  tabletes vedusi savam ēģiptiešu draugam, kurš cieš no muguras sāpēm. Viņa esot vienkārši devusies "ierastā atvaļinājumā" pie sava drauga vai neoficiāli saukta arī par vīru, pie viena paņemot līdzi arī tabletes viņam.

Sievietes brālis apgalvo, ka tabletes vest Lielbritānijā ieteikusi viņas kolēģe, iedodot arī medikamenta receptes. Starp ievestajiem medikamentiem bijuši arī citi - Ēģiptē atļauti produkti, kas ir grūti atrodami šajā valstī. Pats brālis māsas rīcību raksturo kā "ļoti ļoti naivu".

"Tramadol" ir Ēģiptē visvairāk nepareizi lietotais medikaments, ko regulāri izmanto kā narkotisko vielu. Valstī katru gadu saņemot aptuveni 100 tūkstošus lūgumus pēc palīdzības no cilvēkiem, kas kļuvuši atkarīgi no šī medikamenta.

Britānijas pilsones pārstāvji paziņojuši, ka nekavējoties pārsūdzēs tiesas lēmumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12982392sec.