Nosauktas visvairāk apmeklētās valstis

Tūrisms pasaulē strauji attīstās un teju ikvienā vietā jaušams tūristu skaita pieaugums. Tomēr, protams, ir valstis, kuras apmeklē vairāk. Tā kā tuvojas gada beigas, ir vēlme "savilkt kopā galus" un saprast - kur tad tie tūristi tā dodas.

Francija

2017.gada laikā Franciju apmeklējuši 83,7 miljoni tūristu un šajā valstī 9,7% no iekšzemes kopprodukta veido tieši tūrisms. Liela daļa no tūrisma nozares veido arī iekšzemes tūrisms - francūži ļoti labprāt atpūšas paši savā valstī.

Amerikas Savienotās valstis

ASV ir trešā lielākā valsts pasaulē, tāpēc arī ir ļoti pieprasīts tūrisma galamērķis.

Spānija

Arī Spānijā tūrisms ir ļoti nozīmīga nozare - 11% no IKP veido tūrisma industrija.

Ķīna

Ķīna kļūst arvien populārāka un pieejamāka, attīstoties gan infrastruktūrai, gan starptautiskajām ceļošanas iespējām. Protams, tūristus vilina arī fakts, ka te ir salīdzinoši lēti. Eksperti prognozē, ka 2020.gadā Ķīna būs visvairāk apmeklētākā valsts pasaulē.

Itālija

Valsts ar vienu no ievērojamākajām vēsturēm pasaulē, savu romantisko valodu un arhitektūru vilināt vilina tūristus. Itālijā ir 50 UNESCO pasaules mantojumā iekļautas vietas.

Turcija

Viens no populārākajiem galamērķiem eiropiešiem - un arī apkārtējo valstu iedzīvotājiem, lai dotos atpūtā pie pludmales. 2015.gadā Turcija bija viena no visvairāk apmeklētākajām valstīm pasaulē, tomēr dažādi drošības starpgadījumi un citas problēmas to novirzīja zemāk - taču palēnām tūristi atgriežas Turcijā - galvenokārt Stambulā un kūrortpilsētās, kur ir milzīgas tūrisma infrastruktūras.

Vācija

Lai arī Vācija nav tā "tūristīgākā" valsts pasaulē, tā ir viena no efektīvākajām - un tas, protams, vilina cilvēkus. Vilina arī oktoberfesti, kā arī skaistās lauku ainavas.

Apvienotā Karaliste

Angļu zemi ļoti daudz apmeklē Ziemeļamerikas tūristi - pateicoties ērtiem tiešajiem reisiem un tam, ka te pamata valoda ir angļu valoda - līdz ar to ikviens Ziemeļamerikas tūrists te jūtas kā mājās.

Krievija

Lai arī Krievija ir viena no aukstākajām valstīm pasaulē, tūristus tā vienmēr vilina ar savu unikalitāti. Krievijas plašumos var atrast teju visu to, ko citur pasaulē - te ir Baikāla ezers, te ir metropole Maskava, te ir milzīgi plašas taigas un arī mūžam salaluši reģioni, kuros var maldīties mēnešiem ilgi. Un, protams, pieejamas cenas, kā arī tā savdabīgā aura.

Taizeme

Taizemē tūrisms sastāda 1/5 no iekšzemes kopprodukta. Jā, tieši tā - katri 2 eiro no 10 eiro, valstī tiek radīti uz tūrisma rēķina. Tas vien, protams, izskaidro to, cik liela un nozīmīga nozare tā šeit ir. To arī var just - jo viss ir pakļauts tūrismam. Papildu tam, valstī strauji pieaug arī medicīnas tūrisma nozīme, jo šeit atrodama kvalitatīva un lēta medicīna. Ttiek prognozēts, ka 2030.gadā Taizemi ik gadus apmeklēs vairāk par 100 miljoniem tūristu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29973793sec.