Lielbritānijā ceļotājus mudina viltot slimību simptomus, lai saņemtu apdrošināšanu

Pēdējā laikā arvien biežāk britu ceļotāji tiek mudināti apgalvot, ka ceļojuma laikā ir jutušies slikti vai saslimuši, tādējādi saņemot ceļojumu apdrošināšanas maksas.

Ar šādiem pamudinājumiem pie ceļotājiem, kad tie atgriezušies no saviem ceļojumiem, arvien biežāk vēršas augošais skaits kompāniju, kas nodarbojas ar sūdzību un prasību menedžmentu. Šīs kompānijas, pārstāvot ceļotājus, vēršas ar prasībām pie apdrošinātājiem, prasot atmaksāt ceļojuma laikā notikušo. Menedžmenta kompānijas tūristiem apgalvo, ka viņiem tikai atliek uzrakstīt sūdzību un par to viņi saņems "vieglu naudu".

Ja sūdzība tiek apmierināta, ceļotājs no apdrošinātājiem var saņemt nereti pat 2000 britu mārciņas (ap 2300 eiro).

Lielbritānijā veiktā ceļotāju aptauja norāda, ka pērn pat 9 miljoni britu varētu būt saņēmuši šādu aicinājumu - iesniegt viltus prasību apdrošinātājiem. Lai cīnītos ar šādiem gadījumiem, kad tiek iesniegtas viltus prasības, tūrisma industrija 2016.gadā iztērēja aptuveni 240 miljonus mārciņu (ap 275 miljoniem eiro) mārciņu. Šīs summas, protams, padarīja britiem pieejamos ceļojumus dārgākus.

Kopš 2013.gada sūdzības par veselības problēmām un vēlme atgūt ceļojuma izmaksas, pieaugušas aptuveni par 500%, lai arī viesnīcu dati norāda, ka cilvēki sūdzas vai meklē palīdzību tikpat bieži cik pirms 5 gadiem.

Dokumentu viltošana vai viltus prasības iesniegšana apdrošinātājiem Lielbritānijā ir visai izplatīta, lai gan par to var draudēt pat cietumsods. Nereti ceļotāji apgalvo, ka ceļojuma laikā viņi saindējušies ar ēdienu - un cenšas to pierādīt jau tad, kad atgriezušies Lielbritānijā.

Par šādu viltus prasību iesniegšanu jau ir arī pirmie notiesātie - pērnā gada oktobrī kāds pāris nonāca aiz restēm, savukārt jau šogad kāds pāris tiesas priekšā atzinās, ka nepamatoti centušies iegūt kompensāciju par to, ka Turcijas ceļojuma laikā viņus "it kā" ir mocījušas vēdersāpes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66829801sec.