Austrāliju pārņēmis tāds karstuma vilnis, ka kūst pat ceļi

Kamēr Ameriku pārsteidzis nepieredzēti liels aukstuma vilnis, otrā pasaules malā - Austrālijā, ir tieši pretēji - kontinentu pārņēmis karstuma vilnis, kas dažās vietās pat... izkausējis asfaltu.

Pēdējā nedēļas nogalē bijis īpaši karsts - Sidnejas tuvumā novērots pat 47,3 grādu karstums, kas uzstādījis rekordu reģionā. Kopumā valsts karstuma rekords novērots 1939.gadā, kad termometra stabiņš uzkāpis līdz pat 47,8 grādiem - tas gan bijis gandrīz 100 gadus atpakaļ un arī mērinstrumenti bijuši mazāk precīzi.

Kā jau minēts, 47,3 grādu svelme bijusi tik milzīga, ka pat sākusi likt asfaltam kust. Šāds fenomens novērots vairākās vietās valstī - arī kādā lielceļa daļā Viktorijas štatā. Šeit cilvēki pat rāvušies ārā no savām mašīnām, kur viņi patvērušies, lai tikai uzņemtu interesantas bildes.

Tā kā Austrāliju pārsvarā sedz tuksneši, laikapstākļi šeit ir ļoti īpaši - milzīgi augstas teritorijas lielajās pilsētas nav retums. Tomēr parasti temperatūras turas no zemiem 20 līdz augstiem 20 grādiem janvāra vidū.

Meteroloģiskie biroji gan sola, ka šis nebūs augstākais temperatūras punkts šogad - karstuma slieksnis varētu pārsniegt arī +50 grādus. Tuvāko 20 gadu laikā +50 grādi vasaras dienās Austrālijā varētu kļūt arī par normu, vēstī klimata speciālisti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16849494sec.