Kāpēc Grieķiju vislabāk apskatīt ceļojot ar kuģi

Grieķijas vasaras pievilcība - nesteidzīgas Vidusjūras pusdienas, burvīgi gaiši ciematiņi, slepenas peldvietas - var neapšaubāmi sabojāt cilvēku pūļi. Bet ja jūs zināt kā ceļot pa Egejas jūru, jūs varat apskatīt populārākās vietas, tikai bez tūristu klātbūtnes.

Vēloties izvairīties no pūļiem, es un mans partneris rezervējām vienu no astoņām kajītēm  uz  Sailing Cruise in Comfort's (SCIC) tradicionālajiem koka guletiem- divu mastu turku buru kuģiem. Kādreiz izmantotas zvejai, šīs laivas šobrīd var uzņemt līdz 16 pasažieriem, lai dotos nedēļu garās tūrēs cauri dienvidu Grieķijas salām un Turcijas krastiem. Šādai ceļošanai ir divi plusi: gulets dāvā iespēju nokļūt uz attālākām salām, jo tā izmēri atļauj piestāt seklākos ūdeņos, un arī spontānums - SCIC maršruti tiek diktēti tieši uz to pusi, kur pūš vējš. SCIC buras tiek paceltas, lai noķertu jebkuru vēja plūsmu, kas skrien tām cauri, tāpēc jūs skaidri nezināsiet, kurā salā piestāsiet nākamreiz.

Mūsu pirmais vējš aizveda mūs uz Nisyros, salu ar 1000 iedzīvotājiem un vienu aktīvu vulkānu. Mēs piestājām mierīgā ostas pilsētiņā Mandraki pietiekami agri, lai redzētu kā veras vaļā vietējie veikaliņi un pa apvidus stāvajiem ceļiem uzbrauktu uz katedru. Grieķu mitoloģijā teikts, ka Niyros sala kādreiz bija pievienota Kosai, bet, kad notika cīņas starp Dieviem un titānu ielaušanās, Poseidons sadalīja salu divās daļās. Mūsdienās sala ir diezgan mierīga. Gar krāteri izvietotās Nikia ciema balti zilās mājiņas izskatās, kā no pastkartes, un ir perfekts fons, uz kura, kādā no tavernām, malkot saumada, tradicionālo Grieķu mandeļu dzērienu.

Ceļojuma laikā mēs apmeklējām sīciņo Halki salu, seno Turcijas arheoloģisko izrakumu vietu Knidosā- Grūti sasniedzamu braucot ar auto, bet viegli ar laivu un Symi salu. Šeit, klinšainajās mājiņas krāsotas itāļu persiku toņos. Salas dienvidu galā atrodas arhibīskapa Maikla klosteris, kur nelielā muzejā apskatāmi salas reliģiskie artefakti un dievišķie ziedojumi. Šeit var apskatīt visu, sākot no trofejām līdz pat vēstulēm pudelēs, kuras izskalojusi jūra. Pārliecinieties, ka ierodaties šeit agri, jo varēsiet nobaudīt šķēli svaigi ceptas olīvu maizes vietējā klostera maiznīcā.

Mūsu ceļojums noslēdzās turpat, kur sācies, Kosas pilsētā. Šeit, līdzās senā tirgus drupām slejas mūsdienu tirgus, kur vietējie tirgo timiāna medu un ar pūdercukuru bagāto loukoumi. Kosas pilsētu ir viegli apceļot kājām, kur ir mazās ieliņas pilnas ar veikaliņiem, un pilsētas skvērs, kurā Phoros vārti ir apauguši ziediem. Apmeklējiet Hipokrāta koku, zem kura grieķu ārsts mācīja savus skolniekus. Pēc tam piestājiet Aegli kafejnīcā, salas pirmajā sieviešu kooperatīvā. Viss, ko šeit pasniedz, tiek gatavots uz salas, ieskaitot fenheļa sēklu cepumiņus un tzatziki.

Mūsu pēdējā vakarā, mēs vakariņojām Brodvejā, modernā grieķu restorānā, kas pieder vietējai ģimenei. Šeit var nogaršot kraukšķīgus cūkgaļas girosus. Paēduši, mēs pastaigājāmies gar ostu, lai izbaudītu vēl vienu mierīgu vakaru pie jūras.

Kad doties

Burāšanas sezona Grieķijā un Turcijā ir no marta beigām līdz oktobrim. Sezonas sākumā un beigās vajadzētu paņemt līdz kādu siltāku džemperi.

Kā nokļūt

SCIC kruīzi atiet no Koas Grieķijā vai Bordumas Turcijā, un maršruti ir elastīgi atbilstoši pasažieru vēlmēm. Pieejami arī īpaši tematiskie braucieni, ieskaitot jogas, kulinārijas un fotogrāfijas nedēļas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72674799sec.