Ķīnā darbiniekiem nesamaksāto algu samaksā... ķieģeļos

Kāda Ķīnas ziemeļaustrumos meklējamas ķieģeļu darbnīca ar saviem darbiniekiem par viņu padarīto darbu norēķinājusies... tajos pašos ķieģeļos, kurus darbinieki ikdienā ražo.

Kopumā uzņēmums 30 saviem darbiniekiem bija parādā aptuveni 12 tūkstošus eiro (400 eiro katram) par vairāku mēnešu darbu. Tā kā uzņēmums nav varējis samaksāt naudā, tas ar darbiniekiem vienojies par to, ka tiem samaksā ķieģeļos. Kopumā darbiniekiem izsniegti aptuveni 290 tūkstoši ķieģeļu.

Darbinieki gan ir migranti, kas nākuši no kalnainiem reģioniem un viņiem šobrīd neesot citas iespējas kā strādāt konkrētajā rūpnīcā un dzīvot tādos apstākļos, kādos viņi šobrīd dzīvo, nereti par siltuma avotu izmantojot atklātas uguns ugunskuru.

Ķieģeļus kā samaksu gan rūpnīca pati nav piedāvājusi - tas noticis tikai pēc tam, kad par nesamaksātajām algām uzzinājusi vietējā vara un tā iejaukusies.

Notikušais gan ir pievērsis vietējo mediju un līdz ar to arī politiķu uzmanību. Daži sociālo tīklu lietotāji joko, ka situācijā, kad Ķīnā trūkst dzīvojamā fonda, alga ķieģeļos varētu pat būt augstākā vērtē nekā zelts - un ka arī veikaliem vajadzētu turpmāk pieņemt samaksu ķieģeļos.

Tuvojoties Ķīniešu Jaunajam gadam (16.februārī) ik gadus var novērot dažādas problēmas Ķīnā - cilvēki vairāk izņem un krāj naudu, darba devēji nereti sastopas ar problēmām, maksājot un citas.

Pēdējo 5 gadu laikā Ķīnas varas iestādes esot palīdzējušas darbiniekiem atgūt viņu nesamaksātās algas aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.170259sec.