Cik amerikāņiem patiesībā maksā «vienreiz mūžā» ceļojumi [3]

Sapņi var kļūt par īstenību, bet tas nebūs lēts prieks. Gandrīz katram, kurš mīl ceļošanu, ir saraksts ar “vienreiz mūžā ceļojumiem”, kurus nevar palaist garām.

Vienalga vai tie ir apceļojamo vietu sarakstā iekļautie galamērķi, kā Santorini baltās mājiņas, kas slejas pāri tirkīzzilajai Egejas jūrai, vai “izdarīt pirms nāves” ekspedīcijas kā, piemēram, rāpšanās Everestā, šīs neparastās pieredzes mainīs jūsu dzīvi.

Tomēr šo vietu izsvītrošana no apceļojamo vietu saraksta var būt dārgs prieks.Protams, cenas atšķiras no tā vai ceļojumu plānojat pats, vai to uzticat darīt citam, no sezonalitātes, vietas no kurienes izlidojat un daudziem citiem faktoriem.

Piemēram, ceļojums uz Everesta virsotni parasti izmaksā līdz pat 45 tūkstošiem dolāru. Tajā iekļauta samaksa par alpīnistu aprīkojumu un skābekļa baloniem, treniņ apmācībām, ēdienu, lidojumiem uz Nepālu. Ir viegli redzēt, cik ātri divu mēnešu ceļojums var sadārdzināties.

Diviem ceļotājiem 10 populārāko ceļojumu, kas izmainīs dzīvi izmaksas vidēji ir 5 tūkstoši dolāru. Cilvēki ar mazāku budžetu var ieplānot ceļojumu uz Ankorvatu vai Lielo Kanjonu par apmēram 3000 dolāru.

Par laimi šie “vienreiz mūžā” ceļojumi daudziem apmeklētājiem patiešām tādi arī ir: vienreizēja maksa par dzīvi izmainošu, neaizmirstamu pieredzi, kuru varat paturēt atmiņā līdz jūsu bankas konts atgūstas.

10. Apmeklēt Ankorvatu Kambodžā

Vislētākais ceļojums ’’ dzīves pieredžu sarakstā’’ ir nedēļu garais piedzīvojums divām personām Kambodžas “Tempļu pilsētā”. Pat ar iekļauto vienas dienas ceļojumu uz 12. gadsimta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļauto vietu, nakšņošanu četru zvaigžņu hotelī un maltītēm, ceļotāji var izdot aptuveni 2971 dolāru. Par to visvairāk jāpateicas valsts lētajam ēdienam un naktsmītnēm.

9. Apbrīnot Lielo Kanjonu Arizonā

Ceļotājs Ārons Ralstons ( iedvesma filmai “127 stundas”) saka, ka ceļojums uz Lielo Kanjonu viņa pusaudža gados lika viņam iemīlēt Nacionālos parkus. Nedēļu garais ceļojums diviem cilvēkiem, lai skatītos kā aust saule, dažiem ceļotājiem var būt liela vērtība. It īpaši tiem, kuri dzīvo ASV jārēķinās ar iztērētiem 3003 dolāriem.

8. Pastaigāties pa Lielo Ķīnas mūri

Kamēr vari lieliski ietaupīt uz maltītēm Pekinā, tas ir turp – atpakaļ lidojums, kas liks iztērēt vairāk. Lidojums turp un atpakaļ vidēji izmaksās 1020 dolārus vienai personai. Pievieno ēšanas ceļojumu un samaksu par viesnīcas istabu, un šī apceļojamo vietu pieredze izmaksās līdz pat 3990 dolāriem.

7. Apskatīt Tadžmahalu Indijā

Lai aizlidotu uz Agru un apbrīnotu Tadžmahala skaistumu, jums viegli var nākties šķirties no 4330 dolāriem. Par laimi baltā marmora muzejs var lepoties ar brīvo Wi - Fi.

6. Doties uz Dienvidāfrikas safari

Safari jau ilgus gadus ir reputācija kā dārgai apskates vietai. Pāriem Dienvidāfrikas safari nāksies šķirties no vairāk nekā 4332 dolāriem – it īpaši, ja apsver domu, ka daudzi no ceļojumiem uz Āfriku ilgst ilgāk par nedēļu.

5. Atpūsties Galapagu salās Ekvadorā

Sešsimt jūdzes no Ekvadoras krastiem atrodas Galapagu salas. Atpūta kopā ar pasaules vienīgajām jūras iguānām un ļoti retajiem bruņurupučiem, pāriem var izmaksāt līdz pat 4616 dolāriem.

4. Ienirt Austrālijas Lielajā Barjerrifā

Ja vēlies redzēt vienu no pasaules vistrauslākajām ekosistēmām pirms tā neatgriezeniski mainījusies, piešķir 1634 dolārus lidojumam turp un atpakaļ vienai personai un 376 dolārus tūrei. Kopsumma vienai nedēļai Austrālijas slavenajā piekrastē izmaksās 5598 dolārus.

3. Vērot ziemeļblāzmu Islandē

Ja vien neatrodi kādu neprātīgi lētu aviobiļeti ( mēs esam redzējuši par 99 dolāriem vienā virzienā), lidojums no ASV un Islandi Tev varētu izmaksāt 1093 dolārus. Kopējie tēriņi, lielākoties pateicoties dārgajām viesnīcām un taksometriem, varētu sasniegt 5877 dolārus.

2. Izstaigāt Inku takas Peru

Svētceļojums uz Maču Pikču nav neliela apņemšanās: galu galā, jūs esat ceļā uz Inku Pazudušās pilsētas atrašanu. Katrai personai grupā jāmaksā 899 dolāri par ieeju cietoksnī. Diviem cilvēkiem nedēļa izmaksās 5890 eiro.

1. Skatīties kā saule riet pāri Santorini Grieķijā

Jūsu sapņu ceļojums uz “paradīzi zemes virsū” varētu būt visdārgākais ceļojums dzīvē, kurā esat devušies. Par to jāpateicas turp – atpakaļ lidojumam, kas jums izmaksās 2500 dolārus vienai personai. Par laimi, jums nav jātērē ne cents aktivitātēm, ja to nevēlaties. Vienkārši atrodiet kādu jauku skatu punktu un vērojiet kā saule ievij balti zilo salu savā  briljanta mirdzumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Jānis 02/01/2018 11:03 Kas tas par glupu rakstu? Šim rakstam nav pilnīgi nekādas vērtības, ņemot vērā, ka nevar saprast vispār no kāda galamērķa tās cenas ir rēķinātas. Bet noteikti ne no Latvijas. Wizzair uz Islandi starp citu ved pa 20-40 eiro. Uz Ķīnu var arī ap 400-600 aizlidot.

2 Guntis 01/31/2018 22:47 Tas, kurš šo pārtulkoja (turklāt tulkojums ir štruntīgs), būtu varējis apskatīties Latvijas tūrisma firmu piedāvājumus. Uz Indiju jau nu tiešām var nokļūt pat par divreiz lētāku summu.

3 Ieva 01/31/2018 20:25 Kāpēc man būtu uz Islandi jālido caur ASV? Kāda jēga no raksta, kurā neviena lidmašīnas biļete nav rēķināta no Latvijas?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27375793sec.