Indijā cīnās, lai izbeigtu «nevainības testu» veikšanu jaunlaulātajiem

Indija pasaulē ir pazīstama kā savdabīga un eksotiska valsts. Tās šarms sevī ietver arī Rietumvalstīm neizprotamu tradīciju un ceremoniju piekopšanu. Viena no šādām tradīcijām, lielā daļā valsts (īpaši lauku reģionos) ir tā, ka jaunlaulātajiem līdz kāzu naktij ir jābūt nevainīgiem - un kāzu naktī tiek veikta nevainības pārbaude.

Tomēr, pasaulei arvien ejot uz priekšu, arī Indijā pamazām radusies skepse pret šādu tradīciju piekopšanu - un ir nodibināta kustība, kas iestajas pret šādu, organizācijas vārdiem "apkaunojošu un nevajadzīgu rituālu".

Organizācijas pārstāves, kas pašas gājušas cauri šai ceremonijai, apgalvo, ka tas ir ļoti nepatīkams process un savu kāzu nakti šīs sievietes atceras ar asarām acīs. Lauku reģionos tā gan tiek uzskatīta par normālu praksi un pārbaudi veic vietējās pilsētas pārvaldes pārstāvji. Pārim tiek izsniegts balts palags un viņus aizved uz viesnīcas izstabu, kur tad arī viņiem ir "jāiesvēta laulība", kamēr ģimenes locekļi un arī pilsētas pārvaldes pārstāvji stāv ārā un gaida. Ja uz palaga tiek atrastas asinis, tas apliecina, ka sieviete bijusi nevainīga un laulība ir apstiprināta, bet ja nē, tad sekas var būt bargas. Vīrieši var atteikties no laulībām ar ne-nevainīgu sievieti, kā arī sievietes tiek publiski apkaunotas un nereti pat sistas.

Īpaši aktuāla šī problēma ir tāpēc, ka eksperti norāda - ne vienmēr nevainīgas sievietes asiņos, kas nozīmē, ka publisku kaunu noteikti ir piedzīvojušas arī sievietes nepamatoti. Tāpat nereti pāris, kas gatavojas precēties, negaida līdz kāzu dienai.

Viss šis process esot tik nepamatots un pretīgs, ka arvien vairāk cilvēku iestājas pret šāda veida barbarību, uzstājot - privātā dzīve un tās detaļas būtu jāzina tikai pašam pārim, kas precas. Abiem cilvēkiem arī būtu jāspēj pašiem izlemt ko darīt, kad darīt un kā darīt.

Paredzams, ka tuvāko 25 gadu laikā šāda prakse vairumā Indijas tiks izskausta, tomēr līdz tam vēl neskaitāmiem pāriem nāksies iet cauri "tradīcijām".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16940594sec.