Amerikāņu vidū arvien populārāk kļūst «strādāt no jebkuras vietas pasaulē»

Nav noslēpums, ka mūsdienās iespējams savu darbu darīt teju no jebkuras vietas pasaulē - ja vien ir dators, interneta pieslēgums un telefons. To arvien biežāk izmanto arī kompānijas, kas ļauj saviem darbiniekiem strādāt no - jebkurienes, kur tie vēlas. Šādā gadījumā uzņēmums ietaupa īres naudu par telpām, kur darbiniekam būtu jāuzturās ikdienā (kas, īpaši lielajās ASV pilsētās sastāda ļoti milzīgas summas), bet darbinieks - ietaupa gan naudu, gan laiku, ko tas pavadītu ceļā uz darbu...

Cita starpā, šādu tendenci sācis ievērot arī Latvijas uzņēmums Printful, kas atsevišķām vakancēm piedāvā darbu attālināti - jeb sēdi mājās, savā dīvānā un dari to, kas tev uzticēts darīt.

Šādus darbiniekus ASV arvien biežāk dēvē par "digital nomads" jeb "digitālajiem klejotājiem". Un tas kļūst arvien populārāks fenomens - īpaši Amerikā. Jaunie amerikāņi nereti paņem savus datorus un dodas pasaulē - piemēram, uz Vjetnamu, Eiropu vai citām pasaules vietām, piekrītot saņemt, piemēram, par 25% zemāku samaksu, bet uz īres un citiem rēķiniem ietaupot pat 2-5 reizes.

Kā piemēram, kāds amerikānis saka - dzīvojot Maiami, viņš maksājis 1800 ASV dolārus mēnesī par studio tipa dzīvokli. Savukārt pārvācoties uz Āziju, viņš mēnesī izdzīvo par aptuveni 900 ASV dolāriem kopumā - un, neskatoties uz to, ka viņš saņem par ceturtdaļu mazāku algu, viņš apskata pasauli, spēj vairāk iekrāt - un ir laimīgāks nekā dzīvojot ASV.

"Digitālie klejotāji" izbauda dzīvi - ja pēc 10 gadiem vienā vietā, liekas ka zini visu - garšas, smaržas, ceļu uz darbu un no tā, kā arī citas iespējamās lietas, tad esot jaunā valstī vienmēr var atrast ko jaunu. Vidēji vienā vietā šie cilvēki uzturas aptuveni 6 - 12 mēnešus, pēc kuriem pārvācas uz citu - jo nekas taču viņus nav "piesējis" konkrētajai vietai.

Kā negatīvo šādam dzīvesveidam var minēt to, ka esi tālumā no saviem bērnības draugiem un ģimenes, kā arī dažreiz kļūst vientulīgi, ja vien neesi iesaistījies vietejo dzīvē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12494898sec.