Lielbritānijas pilsētā likvidēs «anti-bezpajumtnieku» krēslus

Lielbritānijas pilsētas Bornmutas pašvaldība paziņojusi, ka tā aizvāks «anti-bezpajumtnieku» sistēmu uz pilsētas publiskajiem soliņiem pēc tam, kad tā saņēmusi «ļoti iespaidīga apjoma atsauksmes» pēc tādu izvietošanu pilsētā.

Bornmutā gada sākumā tika izvietoti krēsli, kas aprīkoti ar īpašu dzelzs stieni krēsla vidū - lai atturētu cilvēkus no gulēšanas uz tiem. Kā noprotams, tas īpaši bija vērsts uz pilsētas bezpajumtniekiem, lai tos atturētu no gulēšanas uz publiskajiem soliņiem. Pilsētas vadība gan uzsvēra, ka šādi mehānismi uz soliņiem tiek izvietoti, jo uz soliņiem vasarā gulšņā vietējie, kas neļauj citiem iedzīvotājiem piesēst, ja tie to vēlas.

Pilsētas vadības lēmums tika raskturots kā "nehumāns", "pretīgs" un "brutāls". Arī sociālajos tīklos pilsētas pārvalde tika asi kritizēta par šādu lēmumu.

Bornmutas vadība arī ir uzklausījusi cilvēku viedokli un paziņojusi, ka tuvāko dienu laikā šie krēsli tiks aizvākti un uz pilsētas publiskajiem soliņiem drīzumā atkal neviens netraucēs gan sēdēt, gan gulēt.

Vairāk nekā 19 500 cilvēku arī parakstījušies tiešsaistē par dzelzs stieņu aizvākšanu no soliņiem, uzsverot - šāds solis nerisina bezpajumtnieku problēmu tās saknē, ko pašvaldībai vajadzētu darīt.

2016.gada jūnijā Bornmutas pašvaldība piedāvāja nopirkt viena virziena vilciena biļetes ikvienam pilsētas bezpajumtniekam. 2015.gadā tā lika pie autoostas naktī skaļi atskaņot mūziku, lai traucētu mieru tur guļošajiem bezpajumtniekiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3096931sec.