Austrālijas Lielajā Barjerrifā noteikti jauni drošības nosacījumi

Austrālijas Lielā Barjerrifa apmeklētājiem turpmāk jārēķinās ar papildu drošības procedūrām, kas, cita starpā, ietver arī obligātu nosacījumu valkāt drošības vestes, ja ir mazākās bažas par tūristu peldētprasmi - tostarp, viņu fizisko sagatavotību.

Šādi nosacījumi izveidoti pēc tam, kad pēdējā laikā Lielā Barjerrifa apkārtnē bojā gājuši vismaz 10 cilvēki - starp kuriem 4 bijuši tūristi.

Tūrisma operatoriem turpmāk būs pienākums noskaidrot ceļotāju peldētprasmi, un pie mazākajām šaubām, uzvilkt cilvēkam mugurā drošības vesti ar aizliegumu to novilkt. Pārsvarā uzmanība jāpievērš vecāka gadugājuma ceļotājiem, nepieredzējušiem peldētājiem, kā arī cilvēkiem, kas izskatās nav fiziski gatavi slodzei.

Lielais Barjerrifs ir viens no populārākajiem tūristu punktiem Austrālijā. Tas veidots no tūkstošiem individuālu rifu, kā arī simtiem salu, kas meklējamas gar Kvīnslendas krastu. Te regulāri notiek snorkelēšana no laivām, kas nogādā tūristus no krasta līdz rifam un tam piederošajām salām.

Tāpat laivu operatoriem turpmāk būs jāsaliek peldētāji "pa pārīšiem" un uz savām laivām jāved līdzi atdzīvināšanas iekārtas.

"Jaunie nosacījumi ieviesīs jaunu drošības līmeni cilvēkiem, kas vēlas nirt un snorkelēt. Līdz ar to mēs arī jutīsimies maksimāli droši par tūristiem, kas ceļo pie mums," sacīja Kvīnslendas atbildīgā ministre Greisa Greisa.

Galvenie riski peldētājiem ir viņu pašu zemais fiziskās sagatavotības līmenis, kā arī mazā pieredze, peldot. Tāpat risku rada arī cilvēku vecums un jau eksistējošas medicīnas problēmas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.641433sec.