Ķīnā policistiem būs saulesbrilles ar novērošanas kamerām

Ar jaunu metodi noziedznieku atrašanā klajā nākusi Ķīna, kas saviem policistiem izdalījusi jaunas saulesbrilles - un nevis šādas tādas, bet gan ar iebūvētām kamerām un sejas atpazīšanas funkciju. Saulesbrilles nepārtraukti "skenēs" apkārtējo sejas un būs savienotas ar noziedznieku seju datubāzi, cenšoties starp cilvēkiem atrast kādu, kas ir datubāze.

Tehnoloģija ļauj policistam nekavējoties nobildēt aizdomīgas personas un iegūto attēlu salīdzināt ar datubāzi. Ja datubāzē tiek atrasta šī persona, policistam uz viņa viedierīci tiek nosūtītas personas identifikācijas detaļas un viņa adreses.

Paši idejas autori vēstī, ka tas ļoti ātri palīdzēs policistiem pārskatīt pūļus, īpaši pasākumu laikos. Idejas pretinieki gan vēstī, ka nav zināms kādus datus ievāks un uzturēs šīs saulesbrilles, kā arī kādas datubāzes tiks veidotas. Tas varētu dot papildu iespējas valdībai kontrolēt valstī notiekošo.

Lai nu kā, bet jaunās saulesbrilles jau ir palīdzējušas policijai septiņos gadījumos atrast noziedzniekus - policija izmantojusi brilles pāris dienas Žengdu pilsētas vilciena stacijā, "pīķa stundās". Septiņi aizturētie esot turēti aizdomās par noziegumiem, sākot no ceļu satiksmes negadījumu izraisīšanu un bēgšanu no notikuma vietas līdz pat cilvēku tirdzniecībai.

Tāpat 26 cilvēki identificēti ar viltotiem dokumentiem.

Ķīna ir vadošā valsts pasaulē sejas atpazīšanas tehnoloģijās, kā arī novērošanas mehānismu izveidē un kontrolē. Valstī, tās pašas vārdos, ir "lielākā novērošanas kameru sistēma pasaulē". Valstī izvietotas aptuveni 170 miljoni novērošanas kameru un vēl aptuveni 400 miljoni tiek plānoti nākamo trīs gadu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17539907sec.