Lai mazinātu piesārņojumu, Vācijas pilsētās izmēģina bezmaksas sabiedrisko transportu

Tā kā Berlīne cenšas sasniegt Eiropas savienības gaisa piesārņojuma līmeņa mērķus un izvairīties no lieliem sodiem, “Car nation” Vācijā ir pārsteigusi kaimiņus ar radikālu priekšlikumu samazināt ceļu satiksmi, padarot sabiedrisko transportu bezmaksas.

“Mēs apsveram ieviest bezmaksas sabiedrisko transportu, lai samazinātu privāto automašīnu skaitu,” sacīja vides ministrs Barbara Hendriks.

"Efektīvi cīnīties pret gaisa piesārņojumu, neradot nekādas papildu nevajadzīgas kavēšanās, Vācijā ir visaugstākā prioritāte," piebilda ministrs.

Priekšlikumu pārbaudīs vēlākais līdz šī gada beigām piecos Vācijas reģionos, tostarp Bonas galvaspilsētā un rūpnieciskās pilsētas Esenē un Manheimas reģionā.

Vācijai arī drīzumā ir jārīkojas, ja tā vēlas sasniegt kādus rezultātus, jo Vācijā un astoņās ES dalībvalstīs, tostarp Spānijā, Francijā un Itālijā, ir pagājis termiņš - 30. janvāris, lai izpildītu slāpekļa dioksīda un smalko daļiņu ES ierobežojumus.

ES gan devusi valstīm papildu laiku, lai sniegtu turpmākus piesārņojuma novēršanas pasākumus vai tiktos tiesā. Pret valstīm, kas nespēj ievērot ES noteiktos piesārņojuma līmeņus var vērsties Eiropas tiesā, ES augstākā tiesā, kas var uzlikt dalībvalstīm naudas sodu par šo līmeņu neievērošanu.

Tomēr pat bez spiediena no Briseles, gaisa kvalitātes līmeņa uzraudzība un uzlabošana pēdējā gada laikā ir tikusi paaugstināta Berlīnes prioritāšu sarakstā.

Jāpiemin gan, ka sabiedriskais transports ir ļoti populārs Vācijā un braucienu skaits pēdējo 20 gadu laikā regulāri pieaug, 2017. gadā sasniedzot 10,3 miljardus.

Citi mēģinājumi visā pasaulē, lai piedāvātu pilsoņiem bezmaksas transportu, nav izdevušies, ieskaitot ASV pilsētu Sīetlu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.48535991sec.