Milleniāļi tiek uzskatīti par vistuklāko paaudzi cilvēces vēsturē

Kā liecina veselības aizsardzības eksperti, Lielbritānijas jaunieši ir ceļā uz paaudzi ar vislielāko svaru. Balstoties uz iedzīvotāju tendencēm, vairāk nekā septiņi no katriem desmit cilvēkiem, kas dzimuši no 1980. gadu sākuma līdz 90. gadu vidum, līdz pusmūža sasniegšanai būs pārāk aptaukojušies.

Salīdzinājumam, apmēram puse no paaudzes, kas dzimuši neilgi pēc Otrā pasaules kara, šajā vecuma posmā bija ar lieko svaru.

Pieaugušiem cilvēkiem ar lieko svaru pastāv risks saslimt ar 13 dažādiem vēža veidiem, saka “Cencer Research UK”, kurš veica analīzi.

Sarakstā iekļauts krūts, zarnu un nieru vēzis, bet tikai 15% cilvēku Lielbritānijā ir informēti par to.

Lielbritānija ir valsts ar visstraujāko aptaukošanos, kur skaitļi pieaug ātrāk nekā jebkurā citā attīstītā valstī. Šajā valstī aptaukošanās izplatība palielinājusies no 15% 1993. gadā līdz 27% 2015. gadā.

2015. gadā vislielākais aptaukošanās līmenis tika novērots cilvēkiem vecumā no 55 līdz 64 gadiem, bet eksperti ir nobažījušies, ka jaunākās paaudzes ir ceļā, lai kļūtu vēl tuklākas.

“Cancer Research UK” vēlas padarīt ar aptaukošanos saistītos veselības apdraudējumus saprotamus plašākai sabiedrībai.

Profesora Linda Baulda sacīja: “Papildu ķermeņa tauki vienkārši tur neatrodas; tie raida ziņojumus pa ķermeni, kas var izraisīt šūnu bojājumus.”

“Šis kaitējums laika gaitā var pieaugt un palielināt vēža risku tādā pašā veidā, kā to dara smēķēšana.”

Kaut arī šīs aplēses izklausās drūmas, mēs varam pārtraukt to kļūšanu par realitāti.

Labākais veids kā saglabāt veselīgu svaru ir ēst daudz augļu, dārzeņu un citu šķiedrvielām pildītu produktu, piemēram, pilngraudu produktus, un samazināt nevēlamu pārtiku.

Profesors Rasels Viners no Karaliskās pediatrijas un bērnu veselības koledžas sacīja:” Pastāv risks, ka liekais svars kļūs par normu. Mēs zinām, ka daudziem cilvēkiem ir problēmas ar aptaukošanās atpazīšanu, un bieži vien viņi nespēj redzēt, ka viņu bērnam ir liekais svars.”

Zināšanas par saikni starp vēzi un smēķēšanu ir ievērojami samazinājušas mūsu jauniešu smēķēšanas līmeni.

Mums ir vajadzīga tāda pati attieksme arī pret aptaukošanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1398201sec.