Iepazīsti jauno tiešo galamērķi no Rīgas - Francijas vīna «meku» Bordo

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic sākot ar 3.jūniju atklās tiešos reisus uz Francijas ostas pilsētu Bordo. Vasaras periodā Bordo būs trešais tiešais airBaltic galamērķis Francijā - no Rīgas šī valsts būs sasniedzama arī ar reisiem uz Parīzi un Nīcu.

Bordo ir devītā lielākā Francijas pilsēta ar aptuveni 800 tūkstošiem iedzīvotāju (kopā ar mikrorajoniem, pašā pilsētā dzīvo aptuveni 240 tūkstoši). Tā pasaulē ir ļoti atpazīstama un tūristiem bagāta pilsēta - 2017.gadā pilsētas dati norāda, ka pa nakti te palikuši 5,7 miljoni tūristu. No tiem ceturtā daļa ir ārvalstnieku - tātad gada laikā Bordo apmeklē gandrīz divas reizes vairāk ārvalstnieku nekā pilsētā ir iedzīvotāju. No Bordo viegli nokļūt arī Parīzē - ir regulāri lidojumi un arī vilcienu satiksme (ar lidmašīnu stunda, ar vilcienu 2 stundu brauciens).

Bordo ir pasaulē atpazīstama ar savu slaveno vīnu - Bordo ir vīna nozares galvaspilsēta. Pilsētas apkārtne ir pazīstama kā bordo vīna ražošanas apgabals. Vīnu reģionā gatavo jau kopš 8. gadsimta. Bordo ir pasaules lielākā vīna ražošanas apgabala centrs, katru gadu tiek izlaistas apmēram ap 960 miljoni vīna pudeļu no visvienkāršākajiem galda vīniem līdz pasaules pašiem dārgākajiem. Bordo mūsdienās ir aptuveni ap 116 160 hektāri vīna dārzu, ap 10 000 vīnu ražotāju un ap 13 000 vīnu audzētāju. Vīnogulāji Bordo tika ieviesti romiešu laikā, lai nodrošinātu vīnu vietējam patēriņam, un vīna ražošana šajā reģionā ir nepārtraukta kopš tā laika.

Tomēr te meklējams ne tikai vīns, bet arī pasaulē lielākais UNESCO vēsturiskais piemineklis - visa vecpilsēta ar 18. gadsimtā celtām ēkām atzīta par UNESCO mantojumu. Un pilsētā kopumā ir 347 vēstures pieminekļi.

Bordo valda piejūras klimats - vasaras mēdz būt siltas, bet ziemas vēsas un maigas (pateicoties no Atlantijas okeāniem nākošajiem vējiem). Ziemā te parasti ir ap +6 grādiem un sniegu te mana tikai reizi trīs gados. Lietusgāžu dēļ Bordo klimats tiek attiecināts arī uz Vidusjūras klimatu.

Tāpat tieši Bordo tiek ražotas sastāvdaļas lidmašīnām "Airbus A380".

Paši vietējie pilsētu dēvē par "mazo Parīzi", uzsverot - Bordo ir tūristam drošāka pilsēta un tieši šeit meklējama "īstā Francija", nevis metropolē Parīzē.

"Must do" apskatāmās un izdarāmās lietas Bordo ir apmeklēt kādu vīna darītavu un kādu no "tūkstots restorāniem" ar kuriem lepojas Bordo. Pilsētu ideāli var apskatīt ar riteni.

Fotogrāfijas: Bordo Tourism





KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3469069sec.