ASV apsver iespēju izvērtēt vīzu pieteicēju sociālo tīklu saturu

Tehnoloģiju laikmetā ļoti daudz laika pavadām sociālajos tīklos un arī komunicējam tajos. To, ka tieši sociālajos tīklos varētu parādīties cilvēku patiesā daba, apzinās arī Amerikas Savienoto Valstu ierēdņi, kas prezidenta Donalda Trampa vadībā paziņojuši, ka vēlētos sākt ievākt sociālo mediju tīklu saturu un to izmantot, lai izvērtētu vai piešķirt vīzu vai nē.

Ja šis plāns tiks akceptēts, tad turpmāk šādi varētu tikt pārbaudīti aptuveni 15 miljoni vīzu pieprasītāji gadā. Paredzēts, ka piesakoties vīzai, vīzas tīkotājam būtu jānorāda savas Facebook un Twitter konta adreses, kuras cilvēks lietojis pēdējo piecu gadu laikā.

Papildu tam, būtu jānorāda arī telefona numuri, e-pasta adreses un ceļojumu vēsture, kas veikti pēdējo piecu gadu laikā.

Ja kādā no vīzas pieteikuma sadaļām tiek atklāta nepatiesība, vīzas pieteikums tiek anulēts.

Šāds plāns tika aktualizēts jau 2015.gadā, kad Kalifornijas štatā notika ekstrēmistu uzbrukums, kurā tika nogalināti 14 cilvēki. Pirms uzbrukuma, radikālisti bija ilgāku laiku savos sociālajos tīklos ievietojuši naidpilnu saturu, kā arī savā starpā komunicējuši.

Papildu Facebook un Twitter kontiem, ASV vēlas pārbaudīt arī vīzu pieteicēju Instagram, LinkedIn, Reddit un Youtube kontus. Tāpat arī tiktu "uzmanīti" Ķīnas Weibo un Krievijas VKontakt profili.

Jaunie vīzu piešķiršanas noteikumi gan neietekmē Latvijas ceļotājiem - latvieši uz ASV var ceļot bez vīzas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26451516sec.