Atzīmējot jaunu tūristu skaita rekordu, Francijā notiek ikgadējais «Rendez-vous en France» tūrisma tirgus

Marta beigās Parīzē satikās aptuveni 1000 Francijas tūrisma nozares pārstāvji un vismaz tikpat ārvalstu tūrfirmu darbinieki, lai ikgadējā «Rendez-vous en France» (no franču valodas "Randiņš Francijā") tūrisma tirgū dibinātu un atjaunotu kontaktus, iepazītos ar Francijas tūrisma jaunumiem, kā arī vienkārši - atkal iepazītu Parīzi.

Par spīti aizvadīto gadu teroraktiem Eiropā (tostarp arī tieši Parīzē), 2017.gads Francijas tūrismam nesis kārtējo uzvaras gājienu - pērn Francijas sirdī - Parīzē viesojušies vismaz 40 miljoni tūristu, no kuriem 23,6 miljoni pavadījuši vismaz nakti kādā no neskaitāmajām metropoles viesnīcām. Tūristu skaits pieaudzis arī visā Francijā, kur gan statistika par visu gadu vēl nav pieejama, taču tiek lēsts, ka Franciju 2017.gadā apmeklējuši aptuveni 80 miljoni tūristu.

Liels nopelns ievērojamajam (11% salīdzinot ar 2016. gadu) tūristu skaita pieaugumam Parīzē un arī pārējā Francijā, ir lielais darbs, kas tiek ieguldīts, lai Franciju padarītu par pievilcīgu galamērķi, nepārtraukti dibinot jaunus kontaktus un atjaunojot vecos. Viens no lielākajiem tūrisma nozares pasākumiem ir ikgadējais «Rendez-vous en France», kurā milzīgā izstāžu hallē arī šogad piedalījās aptuveni 2000 cilvēki - puse pārstāvot Francijas tūrismu: sākot no tūrisma informācijas centru darbiniekiem, viesnīcu pārstāvjiem līdz individuāliem gidiem, bet otra puse pārstāvot ārvalstu ceļojumu aģentūras un tūroperatorus, kas pārdod Franciju kā galamērķi.

Kontaktbiržas galvenā ideja ir tūrfirmu darbiniekiem organizēt 20 minūšu garas tikšanās (divu dienu laikā katram dalībniekam vismaz 15) ar Francijas pārstāvjiem. Neapšaubāmi, liela daļa ir pazīstami jau sen un sadarbojas ikdienā, tomēr šādi pasākumi ir lielisks veids kā iepazīties personīgi, kā arī fiziski iepazīt un izrunāt abu pušu jaunumus. Divu dienu laikā norisinājušās aptuveni 25 tūkstoši tikšanās. Interesanti arī novērot kā Francijas tūrisma pārstāvji cenšas piesaistīt sev interesi - daži ar košiem banneriem, daži ar interesantiem ēdieniem vai dzērieniem (tikšanās varēja arī sarunāt uz vietas, bez iepriekšējas vienošanās).

Starp aptuveni 2000 cilvēkiem, kuri bija izmitināti viscaur Francijas galvaspilsētai, bija uzaicināti arī aptuveni 50 mediju pārstāvji, starp kuriem, pārstāvot Baltijas valstis, bija arī Travelnews.lv. Kā norādīja žurnālisti, «Rendez-vous en France» ir viens no lielākajiem šāda veida pasākumiem pasaulē.

Lielākā daļa aicināto ārvalstu tūrisma pārstāvju bija no Āzijas valstīm, kas arī veido ievērojamu Parīzes un Francijas tūrisma tirgū un kam ir milzīgs potenciāls. Eksperti arī norāda, ka tuvākajos laikos Āzijas tūristu īpatsvars Eiropā arvien pieaugs, kas vēlmi veidot ciešākus kontaktus un arī pašiem tūroperatoriem atrādīt Parīzi, padara par gudru soli. Sarunās ar vairākiem šo valstu pārstāvjiem, noskaidrojām, ka Āzijas ceļotājiem viena diena Francijā izmaksā aptuveni 300 eiro (ieskaitot aviobiļetes, naktsmājas, ēdināšanu un ekskursijas). Starp aicinātajiem tūroperatoriem bija arī četri Latvijas uzņēmumi, kas piedāvā ceļot uz Franciju.

Tūrisms Francijā ģenerē vismaz 80 miljardus eiro ienākumus gadā, no kuriem aptuveni puse tieši ienāk no starptautisko tūristu maciņiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34849906sec.