Piecas atziņas pēc pirmā ceļojuma uz Krieviju [1]

Aprīļa sākumā līdz Travelnews.lv no Krievijas tūrisma un "Rosa Khutor" kūrorta Sočos atnāca uzaicinājums uz četrām dienām paviesoties Krievijā. Šādas iespējas garām laist nevar, tāpēc, par spīti tam, ka nekad iepriekš Krievijā nebiju bijis un mans valodas krājums ir ļoti ierobežots, devos nezināmajā. Lai arī uzrakstīšu ceļotāja stāstu par Krievijā piedzīvoto, lūk pirmās piecas atziņas par Krieviju.

1. Krievijā ir droši

Lai arī par šo punktu biju nedaudz nobažījies, ne reizi esot nedz Sočos, nedz Maskavā, nejutos nedroši par sevi vai savām mantām. Jā, pa naktīm apkārt īsti nestaigāju un savas mantas pieskatīju - bet mantas pieskatu vienmēr, arī atrodoties Latvijā vai jebkur citur Eiropā. No Maskavas lidostas un uz to braucu ar sabiedrisko transportu, arī apkārt pa pilsētu pārvietojos kā vietējie. Maskavas metro vien ir piedzīvojums (dažas unikāli skaistas stacijas un metro, kas traucas ar 100+ kilometriem stundā)! Tomēr, liekas, ka Krievijā ir pat mazāk tūristu "scamu" nekā Eiropā, kā arī mazāk ubagotāju.

2. Krievi neienīst eiropiešus

Latvijas medijos tiek kultivēta doma par to, ka Krievijā ir izteikts naids pret Rietumiem, to kultūru un visu to, kas šajā pasaules daļā notiek. Tāpat biju dzirdējis runas par to, ka visi krievi tagad brauc ar krievu ražojumu mašīnām, ēd vietējos ražojumus un klausās Dimu Bilanu vai Timati. Tomēr tā nebūt nav - pa radio skan kaut kas līdzīgs "Eiropas hitu radio", kurā ik pa laikam iepīta kāda krievu dziesma (tas pats, kas Latvijā). Veikali ir pilni ar "Snikeriem", "Coca-colām" un "Milka" šokolādēm. Cilvēki brauc ar "Ford", "Volkswagen" un "Peugeot" un cita veida mašīnām. Uz ielām politiku nejūt un apkārt staigā visādi tūristi - gan melnādaini, gan aziāti (tie ir vairākumā).

3. Bez krievu valodas Krievijā būs grūti

Statistika norāda, ka aptuveni 6% krievu prot angļu valodu un pat tādās tūristu mekās kā Soči un Maskava, dažreiz ar ierobežotu krievu valodas krājumu, nākas saskarties ar grūtībām pateikt ko īsti gribi. Ja vispār nezini krievu valodu, tad, visdrīzāk, jāmeklē līdzbraucēji, kas prot valodu vai arī jāalgo gids. Nu, kā minimums iepriekš jāsagatavo kāds "špikerītis" ar krievu valodas teikumiem. Tādos starptautiskos uzņēmumos kā "Radisson", "Mercure" vai "Golden Tulip" gan recepsijas darbinieki prot angļu valodu!

4. Krievijā gribas atgriezties

Krievija ir lielākā valsts pasaulē - te ir tādi plašumi un dabas dažādība, ka vēlme braukt vēlreiz turp un izpētīt citu "gabaliņu" no šīs plašās zemes, radās jau vēl tikai no Maskavas lidojot uz Sočiem, kad nebiju pat izgājis no lidostas. Lidojuma laikā pētīju "Aeroflot" žurnālu, apbrīnojot neatkārtojamo Baikāla ezeru, taigu plašumu un dabas dažādību, ko var just jau no žurnāla lapām vien.

Un šī vēlme nepazuda ne reizi nedēļas laikā - tikai palielinājās, piemēram, ieraugot, ka degviela te maksā aptuveni 60-65 eiro centus, bet gāze automašīnai - aptuveni 28-30 centus. Tā vien prasās ar draugiem noīrēt mašīnu un braukt un braukt... Noteikti gribētu aizbraukt uz Krievijas tālāko galu, uz Sanktpēterburgu, uz to pašu sapni - Baikālu.

5. Krievijā ir ko darīt un cenas ir tādas pašas kā Latvijā vai zemākas

Protams, vairumam Latvijas tūristu maciņš vienmēr ir ierobežots, tāpēc visus uztrauc cenas un beigu izmaksas. Izmaksas gan Sočos, gan Maskavā varētu būt līdzīgas Latvijai. Nakts viesnīcā - ap 20 eiro no cilvēka. Protams, pēdējā brīdī rezervējot viesnīcu pie lidostas, var nākties šķirties arī no 90 eiro (par to paši pārliecinājāmies), kā arī augstākas klases viesnīcas varētu būt dārgākas, tomēr par 40 eiro numuriņu diviem cilvēkiem var atrast ļoti labu. Veikalā "Cola" maksā aptuveni 70 centus, Cēzara salāti - ap 6 eiro kilogramā, šokolāde ap 1 eiro. Alkohols ir lētāks - laba vodka maksā ap 6-8 eiro par puslitru, tāpat lētāks ir sabiedriskais transports (ap 70 centiem viens brauciens Maskavas metro, pārsēžoties cik reizes gribi).

Tāpat Krievijā ir ko darīt - ir daudzi muzeji, daudz kafejnīcu un restorānu, dažādi aktīvās atpūtas piedāvājumi, neskaitāmi SPA un "relax" piedāvājumi. Populāras ir pirtis, pārgājieni un koncerti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Inese 04/18/2018 22:56 Istu krievu viesmilibu nevar salidzinat ne ar ko!
Loti sirsnigi cilveki! Nedrikst jaukt politiku ar
tautibu! Kaut ilgi dzivoju Amerikaa, man ir vislabakas
atmimjas par ciemoshanos Maskava pie draugiem,ar
kuriem vel Padomju laikos iepazinamies Krimaa...

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 19.04.2024 Komandu rogaininga sacensības Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12348104sec.