7 vietas, ko apskatīt Čikāgā

Čikāga – debesskrāpju pilsēta! Čikāga ir iecienīts ceļotāju galamērķis, lai gūtu elpu aizraujošus iespaidus vienā no pasaules lielākajām metropolēm. Čikāga ir trešā lielielākā ASV pilsēta, kurā dzīvo aptuveni 10 miljoni iedzīvotāju. Tā atrodas Ilinoisas štatā, Mičiganas ezera rietumu krastā. Iespēju, ko darīt šajā lielajā pilsētā, netrūkst, iespējams, ir pat grūti orientēties plašajā piedāvājumu klāstā.

Lūk, pāris ierosinājumi ar populārākajām tūrisma vietām, ko apskatīt!

Tūkstošgades parks. Šo parku, kā jau norāda tā nosaukums, bija plānots atklāt jau 2000. gadā, bet iespaidīgo būvdarbu dēļ tas tika atklāts vien 2004. gada jūlijā. 2017. gadā šis parks bija apmeklētākā vieta Čikāgā, kā arī ierindojās TOP 10 apmeklētākajās vietās ASV – to apmeklēja 25 miljoni apmeklētāju. Desmit hektāru plašajā teritorijā izvietots mākslas, mūzikas un arhitektūras centrs. Visiespaidīgākais veidojums parka teritorijā ir brīvdabas koncertzāle. Tā tika izveidota no masīvām, liektām nerūsējošā tērauda sijām, kas ir 37 metrus augstas. Iecienīta tūristu fotogrāfēšanās vieta ir vides objekts, kas savas formas dēļ tiek saukts par “pupu”. Tajā cilvēki var redzēt savu atspulgu kā spogulī.

Čikāgas mākslas institūts. Šis ir viens no lielākajiem un vecākajiem mākslas muzejiem ASV.  Šis muzejs ik gadu piesaista 1,5 miljonu apmeklētāju. Tajā atrodami aptuveni 300 tūkstoši pastāvīgie mākslas darbi, kurus papildina ap 30 īpašām izstādēm ik gadu. Mākslas darbi šajā muzejā iedalīti 11 nodaļās, piemēram, bizantiešu māksla, fotogrāfija, modernā un laikmetīgā māksla. Šajā muzejā ikkatrs var atrast kaut ko sev!

Brīnišķīgā jūdze. Šī ir populārākā iela Čikāgā. Uz tās atrodas aptuveni 460 veikali, 275 restorāni, 60 viesnīcas un citi ievērības vērtas izklaides un atrakciju vietas. Šī iela ir Čikāgas prestižākais rajons gan dzīvošanai, gan komerctelpām. Ielai piemīt šarms un majestātiskums.

Vilisa tornis. Šī būs īstā vieta asāku izjūtu cienītājiem – ir iespēja paraudzīties uz pilsētu, stāvot 103. stāvā uz izvirzīta stikla balkoniņa. Stikla platforma un panorāmas skats ik gadu piesaista vairāk nekā 1,7 miljonus apmeklētāju. Šis tornis ir galvenā korporatīvo biroju ēka Čikāgā, kurā uzturās vairāk nekā 100 izcili uzņēmumi.

Navy Pier promenāde. Šī kilometru garā promenāde, kas iestiepjas Mičiganas ezerā, pulcē gan Čikāgas iedzīvotājus, gan tūristus. Šajā promenādē atrodams itin viss – veikali, restorāni, izklaides vietas, kino un mākslas izstādes.

Lincoln Park Zoo. Šis zooloģiskais dārzs atklāts 1868. gadā un ir 35 akrus liels. Tas ir viens no retajiem zooloģiskajiem dārziem ASV, kurā ir bezmaksas ieeja. Tajā iespējams aplūkot aptuveni 1200 dažādus dzīvniekus, sākot no zebrām un beidzot ar flamingo. The Great Ape House ir viens no labākajiem šimpazu un gorillu kompleksiem pasaulē.

Garfield Park Conservatory. Šis ziemas dārzs atrodas Gerfilda parkā, tika uzcelts jau 1908. gadā. Šis ir viens no lielākajiem dārziem ASV – dārzs ir 4,5 akrus liels. Tajā var apskatīties vairāk nekā 100 tūkstošus dažādus augus. Ziemas dārzs strādā visu gadu un ieeja tajā ir bezmaksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14786386sec.