Neiespējams nav nekas - cilvēks bez kājām uzkāpj Everestā

Ir cilvēki, kam attaisnojumi būs visam - taču ir arī cilvēki, kas attaisnojumus nemeklē. Viens no šādiem cilvēkiem ir ķīnietis Ksia Boju, kurš ir tikai otrais cilvēks vēsturē, kurš uzkāpis pasaulē augstākajā virsotnē un kuram nav kāju. Tāpat Boju ir pirmais cilvēks bez kājām, kas pievarējis Everestu no Nepālas puses (šis kāpiens tiek uzskatīts par grūtāku).

Boju stāsts patiesībā ir sirdi plosošs - spēju staigāt ar savām kājām viņš pazaudēja tieši kāpjot Everestā pirms 40 gadiem (1975.gadā). Toreiz viņu un viņa alpīnisma biedrus pārsteidza milzīga vētra, kas Everestā plosījās trīs dienas. Visas šīs trīs dienas kāpēji bija iesprostoti vētrā un Boju atdeva savu guļammaisu savam biedram, kurš bija saslimis kāpiena laikā. Tieši šis lēmums, visdrīzāk, bija par iemeslu, lai viņš trīs diennakšu laikā apsaldētu savas kājas tādā apmērā, ka tās nācās amputēt.

Toreiz nevienam neizdevās sasniegt Everesta virsotni, jo trīs naktis tika pavadītas 8000 metru augstumā (Everesta virsotne ir 8848 metru augstumā). Lai arī Boju zaudēja savas kājas, viņš neatmeta ieceri uzkāpt pasaulē augstākajā virsotnē - un to viņš mēģināja jau 2014., 2015. un arī 2016. gadā, bet nesekmīgi. Taču - šeit netiek vērtēti mēģinājumi, bet gan tas vai izdodas uzkāpt - un šogad Boju tas izdevās!

Boju neveiksmīgie mēģinājumi sasniegt Everesta virsotni gan nav palikuši bez ievērības - Nepālas autoritātes virzīja likumu, kas aizliegtu izsniegt kāpšanas atļaujas cilvēkiem ar amputētām ķermeņa daļām, jo uzskata, ka šādi kāpieni ir pārāk bīstami, tomēr Nepālas tiesa atzina, ka šāda likuma norma būtu diskriminējoša.

Un kas ir Tavs attaisnojums kaut ko nedarīt?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12186503sec.