Sala ar pasaulē skaistākajām pludmalēm uz pusgadu tiks slēgta tūristiem

Borakajas sala Filipīnās jau vairākus gadus ir iekļuvusi dažādos topos kā skaistākā sala - pludmale. Tikai pāris kilometru lielā saliņa gan ir ne tikai ieguvēja no milzīgās tūristu intereses, bet arī cietēja - 2017.gadā salu apmeklējuši vairak kā 2,1 miljons tūristu, kas atstājuši ne tikai vairāk par 1 miljardu ASV dolāru, bet arī tūristiem "piedienīgās lietas" - kā piemēram, dabas piesārņojumu, nelegālas celtnes, strīdus par ēkām, nelegālu makšķerēšanu un narkotiku lietošanu.

Un tieši šie ir iemesli kāpēc Borokajas sala uz sešiem mēnešiem tūristiem tiks slēgta. Par to paziņojis Filipīnu prezidents Rodgrigo Duterte, kas bijis visai lakonisks "satīriet to lietu. Jums ir seši mēneši".

Sala būs slēgta līdz pat septembrim, lai gan šobrīd vēl nav zināms līdz kuram septembrim.

Ar vārdu "slēgts" tiek saprasts fakts, ka ārzemnieki netiks pārvadāti no Filipīnu cietzemes uz Borakajas salu. Vietējie iedzīvotāji gan varēs savu ikdienu organizēt kā līdz šim (atskaitot to, ka nebūs tūristu pieplūduma).

Tie cilvēki, kas gatavojušies braukt tieši uz Borakajas salu, varēs saņemt naudas atmaksas par lidojumiem un citām rezervācijām.

Starp darbiem, ko salā grasās paveikt, ir izstrādāt notekūdeņu sistēmu, attīrīt pludmales no nelikumīgām ēkām, kā arī ieviest stingrāku kontroli uzņēmumiem un ēkām, kas jau atrodas salā.

Līdzīgu tūristu liegumu uz laiku jau 2004.gadā ieviesa Malaizijas sala Sipadana, kas ir viens no labākajiem niršanas puktiem pasaulē. Vēlāk gan liegums tika atcelts, to pārveidojot par apjoma kvotām un šobrīd Sipadanas salā atļauts doties tikai līdz 120 tūristiem dienā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14395595sec.