Populārākā Grieķas sala “Instagram” vietnē

Venēcieši šo skaisto salu Jonijas jūras dienvidu daļā, sauca par„Fiore di Levante“ (Austrumu zieds). Antīkajā pasaulē Zankitas salu sargāja vīna dievs Dionīss.

Tas izklausās ļoti romantiski un cēli, bet slavena šī sala kļuva tika pēc tam, kad daži puiši neprata īsti pareizi rīkoties ar kontrabandas cigaretēm. 1980.gada oktobrī viņu kuģim sekoja krasta sardze un bēgot no tās viņi uzbrauca uz sēkļa salas līcī un to tur ar visām cigaretēm pameta.

Puiši izglābās, bet sarūsējošais vraks, kas kādreiz bija kontrabandas kuģis, tagad guļot pludmalē pievelk miljonus tūristus. Šim notikumam “par godu” līcim tika piešķirts jauns nosaukums: “Navagio” (Kontrabandas līcis).

Kad no platformas klintī paveras skats uz līci, tad tas nemaz nav pievilcīgs. Jo tā jadalās ar vairākiem autobusiem un no sākuma, parasti, jāstāv rindā, lai nokļūtu pie iecerētā mērķa - nofotografēt “Instagram” bildi ar līci no augstās klints. Bet ir iespēja nestāvēt rindā uz platformu, jo no turienes pat nav labākais skats. Jādodas pāris metrus pa labi. Tur gan jāpaiet pa akmeņainu celiņu, tāpēc noteikti labi apavi ir ieteicami. Doties no turienes būs fantastisks skats uz līci un vraku.

Katra “Instagram” bilde būs perfekta. Smiltis tiešām ir pilnīgi baltas, jūra dziļi zilā nokrāsā un 200 metrus augstās klintis ļoti stāvas. Vraks, kuru var sasniegt tikai ar kuģīti, arī ļoti cēli guļ uz šaura smilšaina sēkļa.

Ņemiet vērā! Bez panorāmas funkcijas fotogrāfijas neatspoguļos šo skaisto vietu.

Parasti ar to arī ceļojums pēc labākās “Instagram” bildes ir beigusies. Tomēr Zankitas salai vēl ir citas vietas, kas “Instagram” derēs. Un šīs vietas nebūs tik pārpildītas. Piemēram, Korakonisi, milzīga klints jūrā ar caurumu, caur kuru paveras skats uz jūru. Parasti tūristiem šo vietu nebūs jādalās ar vēl kādu, jo mašīnu ir jāatstāj uz ceļa un jānoiet kādas 15 minūtes pa akmeņainu celiņu. Tapāt ir ar Limnijonas pludmali. Starp klintīm paslēpusies osta ar dzidru ūdeni. Vislabāk tur baudīt pusdienas laiku kādā no bāriem. Tā kā pludmalē ir pakāpienveidīgas klintis, katram būs ekskluzīva sauļošanās vieta un skats uz ūdeni.  Vēl klintīs ir mazas alas, kurp doties nirt. Lai redzētu saulrietu, būs jāuzkāpj uz Kerī vai Krijonerī klintīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.73102903sec.