Vai zini, kuras pilsētas ir draudzīgas peldētājiem?

Tagad arī Rīgas pilsēta iedzīvotājiem un viesiem piedāvā labiekārtotas peldvietas Daugavas krastos, kas karstajā maijā un jūnijā kļuvušas ļoti populāras. Visas pilsētas, kas atrodas pie ūdens, cenšas iekārtot peldvietas. Bet kuras ir tās pilsētas, uz kurām vērts doties, lai pēc pastaigas pilsētas ielās dotos arī uz peldi? CNN Travel ir izveidojis sarakstu ar Top 10 pilsētām, kurās ir iespēja kārtīgi izpeldēties.

Kopenhāgena

Pasaulē labākā pilsēta peldētājiem. Dānijas galvaspilsētai ūdens ir visapkārt, jo atrodas uz Zēlandes un Amagera salām. Īpaši iecienīts ir Amageras pludmales parks, kas atrodas Ērezundas šaurumā un aizņem pavisam 60 hektārus. Parku izveidoja uz mākslīgām salām ar smilšu pludmalēm un labām peldvietām. Bet arī nedaudz ārpus pilsētas centra ir labiekārtotas peldvietas ostās.

Cīrihe

Pilsēta piedāvā Alpu kalnu kristāldzidros ūdeņus ar 18 labiekārtotām peldvietām. Idiliska un vienreizēja ainava paveras katram peldētājam. Īpaši tiek izcelta labiekārtota peldvieta jūgendstila arhitektūras stilā pašā pilsētas centrā, kas paredzēta tikai sievietēm. Kā arī pludmales peldvieta “Tiefenbrunnen” un centra peldvieta tikai vīriešiem.

Londona

Parks Londonas ziemeļos “Hampstead Heath” piedāvā peldētājiem trīs saldūdens baseinus. Var arī doties dienvidrietumu virzienā, lai ielektu “Tooting Bec Lido” baseinā, kurā ierīkots 91 metrus garš baseins sportiskajiem peldētājiem.

Honkonga

Labākā peldvieta pilsētā esot “Repulse Bay” līcis. Ja netraucē cilvēku masas un attālums, tad noteikti vērts aizbraukt līdz “Shek O” peldvietai. Tie, kas nevēlas izbraukt no pilsētas centra, var izmantot viesnīcu baseinus. Kā, piemēram, “W” ēkās 76. stāva oāzē ar izcilu ostas panorāmu un ļoti plašu kokteiļu klāstu.

Vankūvera

Pilsētai ir izcilas pludmales un noteikti ir vērts apmeklēt “Trešo pludmali” (Third Beach), jo tā nekad nebūs pārpildīta. Mierīgajos “Stanley” parka ūdeņos var kārtīgi izpeldēties. “Foreles ezerā” (Trout Lake) var nodoties garājās peldēs saldūdenī, kā arī aizpeldēt līdz peldošajam plostam.

Sidneja

Sidnejas pilsētā atrodas lielākā dabīgā osta pasaulē un tas arī pievelk peldētājus. Īpaši jāizceļ “Clovelly” līci un dienviedrietumu “Rokas baseinu” (Arm Pool). ,

Lisabona

Visērtāk uz peldvietām nonākt ar pilsētas tramvaju. Vislabāk doties virzienā uz “Cascais”, kur atrodas smilšu pludmales ar tirkīzi zilu ūdeni.

Parīze

No jūlija vidus līdz augusta vidum notiek pasākums - “Paris Plages”. Pludmale tiek ‘pārcelta' uz Francijas galvaspilsētu. Tādejādi nav jādodas ārpus pilsētas, lai baudītu vasaras atvaļinājumu.

Ņujorka

Pislētā ir pieejamas vairāk nekā 50 brīvdabas peldētavas. Manhetenā var iesēsties metro un aizbraukt uz Astoriju Kvīnsā, kur peldētājiem pieejams 50 metrus garš baseins. Hipsteri ir iecienījuši “McCarren” parka baseinu, kurš tika atvērts jau 1936.gadā.

Berlīne

Pilsētā un tās apkārtnē ir vairāki ezeri, kur krastos ierīkotas labiekārtotas pludmales un peldvietas. Pilsētas centrā var uzkāpt uz ‘Peldkuģa’, kurā peldās baseinā, kamēr kuģis līgojas Šprē upē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11354303sec.