Vermontas štats ASV gatavs maksāt līdz pat 10 000 dolāru, lai cilvēki turp pārvāktos

Ja sapņojat par brīnumainām ainavām, košām rudens lapām, kļavu sīrupu, kas tek kā no krāna, un slēpošanas trasi tieši pie Jūsu mājas durvīm, tad varat beigt fantazēt un izbaudīt to realitātē pārceļoties uz dzīvi Vermontā. Vermontas valdība dažiem laimīgajiem Amerikas iedzīvotājiem piedāvājusi līdz pat 10 000 dolāru, lai tie pārceltos uz dzīvi šajā Zaļo Kalnu štatā. Vienīgās prasības kandidātiem ir pilna laika nodarbinātība ārštata uzņēmumā, gatavība strādāt attālināti un kļūšana par Vermontas iedzīvotāju.

Vermontas iedzīvotāju skaits ir ļoti mazs. ASV Statistikas birojs 2017. gadā nācis klajā ar datiem, ka šeit dzīvo tikai 623 657 cilvēku. 30. maijā paustā jaunā iniciatīva, kuras autors ir gubernators Fils Skots (Phil Scott), ir palielināt iedzīvotāju skaitu piesaistot jaunus, mobili strādāt spējīgus cilvēkus.

Naudu, kas palīdzētu piesaistīt šos cilvēkus, nodrošinot līdzekļus, kas būtu nepieciešami dzīves sākšanai jaunā vietā, būs iespējams saņemt sākot no 2019. gada janvāra. Summa tiks izmaksāta 2 gadu laikā un katrs jaunais iedzīvotājs varēs saņemt līdz pat 5 tūkstošiem gadā. Nauda paredzēta, lai segtu visas iespējamās pārvākšanās izmaksas. 2019. gadā programmā būs pieejami 125 000 dolāru un 2020. gadā jau 250 000 dolāru, tomār pēc 2020. gadā finansējums tiks samazināts.

Vermonta vienmēr ir bijusi diezgan populārs tūrisma galamērķis. Saskaņā ar Vermontas centrālā sabiedriskā dienesta datiem, štats gadā uzņem aptuveni 13 miljonus apmeklētāju, tomēr valdība vēlas piesaistīt vairāk pastāvīgo iedzīvotāju.

Šāda tipa programmai mūsdienās ir ļoti liels potenciāls būt veiksmīgai, jo strādāšana attālināti kļūst aizvien populārāka – nesen veikts pētījums rāda, ka 43% ASV darbinieku vismaz dažas reizes ir strādājuši attālināti.

Vermonta apsver arī citus veidus kā pievilināt potenciālos iedzīvotājus, kā piemēram, tūristiem šajā vasarā būs pieejama Stay to Stay nedēļas nogaļu programma, kas iebraucējus mudina veidot kontaktu ar vietējiem darba devējiem un dažādu jomu profesionāļiem.

Gubernators Fils Skots stāsta, ka šobrīd Vermontā ir par 16 000 mazāk darbinieku nekā 2009. gadā, un tādēļ darbaspēka palielināšana ir viena no viņa prioritātēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16977sec.