Par nejaušu ieskriešanu ASV arestē kādu meiteni

Viena neuzmanības kļūda uz robežas - un vari attapties cietumā. Par to nereti ikviens tiek brīdināts, īpaši tuvojoties robežai. Tomēr vienmēr ir izņēmuma gadījumi - mazāki ceļi, kalnu taciņas un citi. Šis stāsts ir par vienu no tiem.

ASV pilsoņiem iekļūšana Kanādā (un otrādi) ir aptuveni tas pats, kas aiziet uz veikalu - nepieciešama tikai pase un robeža jāšķērso oficiālajos robežšķērsošanas punktos. Arī citu valstu pilsoņiem, kuri likumīgi var ceļot starp šīm valstīm. Tomēr, ja robeža tiek šķērsota nelikumīgi, sekas var būt visai smagas - pirmkārt, jau tiksi nogādāts cietumā, kur gaidīsi tālākās procesuālās darbības. Par to pārliecinājās kāda jauna franču sieviete, kas šobrīd strādā Kanādā un bija devusies vakara skrējienā, nejauši šķērsoja abu valstu robežu. Viņu visai drīz pārtvēra ASV robežsargi, kas viņu arestēja, jo sieviete atradās ASV teritorijā.

Papildu tam, Cadella Romana, kura ir 19 gadus veca Francijas pilsone, nespēja uzrādīt personu apliecinošu dokumentu - jo bija ģērbusies tikai sporta apģērbā. Tas nozīmēja, ka jaunkundze tika nogādāta nelikumīgi robežu šķērsojošo personu izmitināšanas iestādē, aptuveni 200 kilometrus no robežas - un tur viņa uzturējās vairāk nekā divas nedēļas līdz abu valstu birokrātiskie aparāti tika ar šo jautājumu skaidrā. Trīs dienas pagāja līdz sieviete tika identificēta, bet vēl vairāk nekā 10 dienas - kamēr abu valstu ierēdņi vienojās par sievietes atgriešanu Kanādā.

"Es nedomāju, ka viņi mani ieliks cietumā. Kad sapratu cik nopietni viss ir, es sāku raudāt," sacīja Romanas jaunkundze.  Viņa divas nedēļas pavadījusi nometnē, kur istabā kopumā atradušies vairāk nekā 100 cilvēki.

"Mēs visi bijām ieslēgti vienā istabā, apkārt bija dzeloņdrātis un suņi. Bet atmosfēra bija laba, cilvēki bija draudzīgi un izpalīdzīgi," piedzīvoto raksturo jaunā sieviete. Tomēr redzot daudzos nelikumīgos migrantus, īpaši tos, kas nākuši no Āfrikas, francūziete sapratusi kas par lietu un kāpēc robeža tiekot tik ļoti sargāta.

Abu valstu imigrācijas dienesti apliecina, ka šāds gadījums patiešām bijis, tomēr noraida kritiku par to, cik ilgu laiku aizņēmis process, kura laikā Romana nogādāta atpakaļ Kanādā. ASV robežkontrole skaidro, ka ikviens, kas tiek pieķerts nelikumīgi šķērsojot teritoriju, tiek procesēts saskaņā ar likumu un vienlīdzības principu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80584502sec.